BBL 3 opleiding in volle gang

sep 29, 2022 | Nieuws SKDH

Zoals eerder aangekondigd is SKDH deze maand in samenwerking met Variva Edu Academy gestart met de interne mbo-3 opleiding tot pedagogisch medewerker. Dit traject zal tot 1 september 2023 duren.

Inmiddels zijn we bijna een maand verder en hebben de 20 BBL’ers al flink wat ervaring op kunnen doen. Een aantal van hen geeft toelichting over wat hun ertoe heeft geleid om aan de opleiding te beginnen en hoe hun ervaring tot nu toe is.

Ervaring

Isabel wist altijd al dat ze met kinderen wilde werken. Dit deed zij ook tijdens haar niveau 1 en 2 opleiding, waarbinnen ze al heeft stagegelopen bij SKDH en andere werkomgevingen. Hierna begon ze aan de niveau 3 opleiding tot pedagogisch medewerker. “Ik heb me na mijn eerste jaar gelijk aangemeld via SKDH voor het niveau 3 BBL-traject, omdat het mij erg fijn leek meteen in de praktijk aan de slag te gaan.” Isabel loopt nu stage bij PSL de Dijkklimmers en BSO de Dijkwachters. Dit bevalt haar heel goed. “Ik heb lieve collega’s waarbij ik me op mijn gemak voel en die me de ruimte geven mezelf te ontwikkelen. De kinderen zijn ook hartstikke lief en gezellig. Het prettige vind ik ook dat er veel structuur en duidelijkheid is op de groep en er echt wordt ingegaan op de behoefte van de kinderen.”

Kinderopvang altijd al in achterhoofd

Renate werkte als receptioniste maar belandde in 2018 in de ziektewet. Na haar herstel merkte ze toen ze weer aan het werk ging dat het toch niet was wat ze wilde. “Ik wilde meer plezier in mijn werk hebben en in mijn achterhoofd knaagde eigenlijk altijd al de kinderopvang.” Ze was al eens eerder aan de opleiding pedagogisch medewerker begonnen maar kon die wegens omstandigheden toen niet afmaken. “Nu kreeg ik deze kans en die heb ik aangepakt. Met kinderen bezig zijn heb ik altijd al leuk gevonden, het verzorgen maar ook spelletjes met ze spelen en zien hoe ze zich ontwikkelen vind ik erg leuk.”

Stage

Naast de lessen op het BBO volgen de BBL’ers momenteel een stage. Hier zijn de meesten tot dusver erg positief over. Daisy: “Ik voel me heel welkom bij mijn collega’s en de kinderen. De dagen vliegen voorbij. Het is heel leuk met de kinderen op de opvang. Bij KDV de Duinstruiners waar ik stageloop eten de peuters en de 3+ groep samen in de eetzaal. Dan is het super gezellig.”

Fijne collega’s

Shadee herkent zich hierin. “Ik heb fijne collega’s die inspringen als ik hulp nodig heb en me feedback geven wanneer ik iets goed doe en wanneer ik juist iets anders moet doen. Ook geven ze advies over hoe je bepaalde situaties het beste kunt aanpakken. Het is me opgevallen dat er een merkbaar, vast ritme in de groep zit en de kinderen weten bijna al vanzelf hoe laat het is bij de activiteiten.” Ze loopt stage bij PSL en BSO ’t Veld.

De komende maanden zullen we nog een aantal stagiairs volgen die wat meer vertellen over hun ervaringen! Dit zal onder andere gedeeld worden op KiekeBOO.

Overige berichten: