Bewegen met plezier

sep 30, 2019 | Nieuws SKDH

De locaties Holderdebolder, ‘t Hummeltjeshonk, Bruintje Beer, de Vuurtoren en de Tuimelaars hebben op dinsdag 24 september een ouderavond gehad over beweging en voeding.

Tijdens deze ouderavond werden er verschillende activiteiten met plezier uitgevoerd. Er zijn gedachtes en informatie over een “gezonde leefstijl” uitgewisseld en hoe wij dit toepassen op de locaties. Op deze locaties kunt u een folder krijgen met beweegtips voor uw kind(eren).

Fysiotherapeute: opruimen is ook bewegen

Samen met de ouders zijn verschillende bewegingsspelen gedaan: een balspel, spel met viltjes, springen links, recht, voor en naar achteren. Op deze wijze werden er ook stellingen en gedachten met elkaar uitgewisseld.

Fysiotherapeut Renate Huiberts kwam deze avond spreken over bewegen met kinderen; “hoe je dit op een spelende manier kunt doen”. Bewegen kan zijn klimmen op een glijbaan, fietsen zonder zijwieltjes, materiaal laten verplaatsen, toren van blokken bouwen, omgooien en weer opruimen en/of achter elkaar zetten en erover balanceren. Kinderen zijn hiermee spelend in beweging en hebben plezier!

Diëtiste

Daarnaast kwam diëtiste Patricia Sikkes spreken over de behoefte van kinderen. “Hoeveel gram groente en fruit denk je dat je kind eet op een dag?” en “Hoeveel heeft je kindje nodig?” “Hoeveel (toegevoegde) suiker zit er in het drinken van je kind?” Welke tussendoortjes mogen “onbeperkt” gegeten worden dit zijn o.a.: tomaatjes, komkommer, worteltjes, paprika, maar ook verschillende soorten fruit. Uiteraard is het van belang het in balans te houden, ook fruitsoorten bevatten suikers.

Voedingsbeleid

Hoe ons voedingsbeleid hierop aansluit werd verteld door Teamleider Newt. Ook konden ouders vragen stellen over het voedingsbeleid en traktatiebeleid. Enkele voorbeelden hoe wij hierop aansluit zijn: doordat wij water, “kinderthee”, één keer per dag limonade (zonder toegevoegde suikers) aanbieden.

Gezonde tussendoortjes (groente en fruit) en broodbeleg (o.a. hüttenkase, kipfilet, frische kase, kaas, pompoen en mango broodbeleg) aan de kinderen aanbieden. Het traktatiebeleid is ook hierop aangepast. Wij willen graag “gezonde traktaties” op de locaties van de kinderen. We zien op de locaties dat ouders creatieve, leuke en gezonde traktaties meegeven om uit te delen.

“Is het toch een keertje anders? Dan gaat het lekkers mee naar huis om de ouders vrij te laten zijn in hun keuze”.

Op de locaties die deel hebben genomen aan deze training hebben de deelnemers foldertjes met beweegtips meegekregen om spelenderwijs baby’s, dreumesen en peuters nog meer tot beweging te komen.

Overige berichten: