Congres Raising the Future

feb 24, 2020 | Nieuws SKDH

Bereiden wij onze kinderen wel goed genoeg voor op een toekomst die sneller en ingrijpender verandert dan we ooit voor mogelijk hielden? De leden van het Kindwijzer-netwerk (waarvan SKDH deel uitmaakt) zijn initiator van de congres Raising the Future op 19 maart a.s. waar vakgenoten samen op zoek gaan naar antwoorden op deze vraag. 

Voor wie is het congres Raising the Future

Raising the Future is een congres voor professionals, wetenschappers, bestuurders, politici, denkers en schrijvers die betrokken zijn bij de jeugdketen: kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg. De vraag gaat over de opdracht waar wij voor staan als professionals, in een tijd waarin we geconfronteerd worden met toenemende sociale en economische ongelijkheid, individualisering, prestatiedruk, globalisering en klimaatveranderingen. Het gaat om de urgentie van de vraag “Waartoe willen wij opvoeden?”.

Sprekers over opvoeden voor nu en in de nabije toekomst

Prikkelende sprekers werpen indringende en ongemakkelijke vragen op. Denker des Vaderlands Daan Roovers, historicus Philipp Blom, technologiefilosoof Peter Paul Verbeek en hoogleraar klinische psychologie Paul Verhaege – om er een paar te noemen – zullen de discussie van het gebaande pad af houden. Het is het begin van een beweging; de aftrap van een nieuwe, voortdurende en inspirerende manier van kijken en denken over het opvoeden van kinderen nu en in de nabije toekomst.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op https://www.raisingthefuture.nl

Overige berichten: