Dans- en muziekles Triade vast onderdeel bij SKDH

jun 11, 2018 | Nieuws SKDH

Het wekelijkse uurtje ‘dans en muziek’ dat Triade Huis van de Kunsten, sinds april ‘op proef’ verzorgde op drie kinderdagverblijven van SKDH, wordt een vaste activiteit. SKDH heeft de ambitie om dit uit te breiden naar alle kinderopvanglocaties. Onlangs ondertekenden de directeuren van beide maatschappelijke organisaties de overeenkomst waarmee de samenwerking officieel is. Als ‘kick-off’ van het duurzame partnerschap bezochten beide directies op dinsdag 5 juni het kinderdagverblijf Bruintje Beer, waar die dag dans- en muziekles op het programma stond.

Dans, muziek en andere vormen van creatieve expressie kunnen in belangrijke mate bijdragen aan de ontwikkeling van persoonlijke en sociale competenties van een kind. “In deze missie vinden we elkaar”; vertellen Paul Sanders van Triade en Joost Korver van SKDH. “We willen optimale kansen creëren voor kinderen van 0-18 jaar zodat zij hun talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ook willen we kinderen het plezier van bewegen laten ervaren”. Triade biedt naast muzieklessen op vrijwel alle instrumenten, beeldende- , musical- en multimedia cursussen al vele jaren danslessen voor groot en klein. Vanaf 1 jaar kunnen kinderen al dansen in het Huis van de Kunsten! Triadedocent Rinske Posthumus is gespecialiseerd in het geven van kinderdanslessen en is erg enthousiast volgend jaar aan de slag te gaan op diverse locaties van SKDH!

Plezier en ontwikkeling

Bewegen en muziek activeren het kinderbrein op verschillende punten, het stimuleert de ontwikkeling van de motoriek, het coördinatie-gevoel en het prikkelt de fantasie van het kind. Spelenderwijs en ondersteund met gebaren worden bijvoorbeeld de ledematen benoemd; woorden die sneller beklijven als je ze zingend op rijm leert. “Aan de vrolijke reacties van de kinderen zie je dat ze er gewoon zo’n enorm plezier in hebben, en medewerkers minstens zoveel”, zegt SKDH-medewerker Linda de Vries. Ook ouders reageren enthousiast wanneer medewerkers aan de hand van beeldmateriaal verslag doen van de les. Eén van de ouders liet weten dat haar zoontje ’s ochtends bij binnenkomst al begint met dansen en rondjes draaien in de hal van het kinderdagverblijf.

 

Overige berichten: