Eerste paal geslagen: bouw officieel van start

apr 9, 2019 | Nieuws SKDH

Maandag 8 april is symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand in Nieuwe Niedorp, waarmee onze vestigingen van De Keet in Hollands Kroon worden uitgebreid. Kinderen en leerkrachten van basisscholen OBS de Mient en RKBS St. Antonius, pedagogisch medewerkers en de kinderen van De Keet uit Winkel, een aantal medewerkers van het BBO en andere belangstellenden in en om brede school ‘De Oude Boomgaard waren aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis.

Na een kort woordje van directeur-bestuurder Joost Korver (SKDH) en wethouder Mary van Gent werd het doek onthuld met daarop een afbeelding van het kindcentrum.  “Een aanwinst voor het dorp”, noemde een ouder het pand dat in boerderijstijl wordt gebouwd. Daarna kwam het echte werk: de mouwen werden opgestroopt en de bouwhelmen gingen op.

Wethouder Mary van Gent en directeur-bestuurder Joost Korver (SKDH) werden een flink handje geholpen door kinderen van de naastgelegen basisscholen De Mient en Sint Antonius. De kinderen trokken om het hardst aan de touwen van de oud-hollandse heistelling waarmee de paal de grond in ging met een ‘knallend’ einde vanwege het klappertje dat op de paal was gelegd.

Kaartje aan de toekomst

De komende weken kunnen kinderen van De Keet, OBS de Mient, RKBS St. Antonius en de verderop gelegen basisschool De Snip een kaartje aan de mensen van de toekomst sturen. Alle kaartjes worden verzameld en in een ‘schatkist’ in de fundering van het nieuwe kindcentrum geplaatst.

Overige berichten: