Ervaring van medewerker Angela

Gloednieuwe locatie

Angela: “Ik ben blij dat ik deze kans heb gepakt”.  

Angela is al meer dan 17 jaar werkzaam bij SKDH. In 2001 is Angela als huishoudelijk medewerker bij de locaties de Zandstappers, Bibelebonseberg en Atlantis begonnen.

“Ik heb dit werk al die jaren met plezier gedaan. Ik ging zelfs eerder naar mijn werk toe, om nog even van de kinderen te genieten voordat ik begon. Er werd vaak aan mij gevraagd waarom ik niet de opleiding voor pedagogisch medewerker ging doen, maar met twee jonge kinderen dacht ik dat mij dat niet zou lukken.

Toen in 2005 een achterwacht nodig was op de Zandstappers, heb ik geen moment getwijfeld en greep de kans met beide handen aan. Eigenlijk was ik er alleen voor ‘nood’, maar ik was de hele dag met de kinderen bezig; Liedjes zingen, knutselen, eten en op pad gaan, alleen mijn papiertje ontbrak nog.”

BBL-opleiding

“In 2006 wilde ik de opleiding Pedagogisch Werk 3 gaan volgen. Helaas kon dit niet, omdat de kinderopvang toen erg terugliep. Maar in februari 2007 ben ik de BBL-opleiding gaan doen via het Horizon College in Alkmaar en in 2009 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen.

Tijdens mijn opleiding ben ik steeds bij dezelfde locatie gebleven, kinderdagverblijf de Vuurtoren. Ik heb daar ook met heel veel plezier gewerkt. Ik heb er een verhuizing en naamsverandering meegemaakt en werd daar in 2010 locatie-adjunct. Een pittige functie waarbij ik onder meer de roosters maakte en allerlei administratieve zaken regelde. Al met al een hele leerzame periode.”

Overstappen

“Na zoveel jaren merkte ik wel dat ik zo gewend was aan hoe alles ging, dat ik niet meer echt open stond voor nieuwe dingen. Ik had al een paar keer bij de interne vacatures gekeken. Aan de andere kant vond ik het ook wel een hele stap om de vertrouwde stek en het hechte team te verlaten. Toen mijn regiomanager mij vroeg of ik belangstelling had om aan de slag te gaan op een nieuw te openen locatie aan de Bankastraat, wilde ik daar aanvankelijk niks van weten. Maar ja. Het bleef wel rondzingen in mijn hoofd.

Nieuwe locatie, nieuw team

Uiteindelijk heb ik tóch gesolliciteerd. Sinds september 2018 ben ik aan de slag op deze gloednieuwe locatie en heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van dat ik de stap heb gezet. Ik kijk weer met andere ogen naar mijn werk en mijn collega’s staan open voor nieuwe inbreng. Na 11 jaar op dezelfde locatie te hebben gestaan, was ik gewoon toe aan een nieuwe uitdaging en ik ben blij dat ik die kans heb gekregen en aangepakt!”