Flexpool SKDH pedagogisch medewerker Marion

Ervaringen pedagogisch medewerker flexpool Marion

Marion Raggl is moeder van Mika van 17 jaar en Joe van 11 jaar oud. Sinds juni 2018 is zij werkzaam als Flexpoolmedewerker bij SKDH.

“Als meisje van 14 begon ik naast school als nanny voor drie kinderen in Oostenrijk. Daarna werkte ik daar in de horeca. In 1989 kwam ik in Nederland en ook hier begon ik in de horeca. In 1998 volgde ik in Alkmaar de opleiding LKC/SPW 3 en kwam ik in dienst bij Forte Kinderopvang te Castricum. Daar heb ik bijna 10 jaar met plezier gewerkt.”

Toen de oudste zoon van Marion naar school ging kreeg ze via via een baan aangeboden als gastvrouw in de jeugdzorg, waarbij de uren aansloten op die van school. Nadat de jongste was geboren besloot ze haar zomerhuis aan badgasten te verhuren en thuis bij de kinderen te blijven.

Zes jaar geleden kwam Marion in Den Helder waar op dat moment geen baan te krijgen was in de kinderopvang. Marion heeft tijdelijk gewerkt in de schoonmaak en drie jaar geleden opnieuw gesolliciteerd bij Forte waar ze deze keer in de Flexpool terecht kwam.

Opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker

“Vorig jaar tijdens het doen van boodschappen kwam ik een bolderkar van SKDH tegen. Ik vroeg de pedagogisch medewerker of zij het naar haar zin had. Oprecht vertelde ze mij dat het leuk was en dat zij er al heel lang werkt. Na mijn sollicitatiegesprek, dat volgde, werd ik aangenomen en hoefde ik daardoor niet meer zoveel te reizen en was ik dichter bij mijn kinderen. Enkele weken nadat ik was begonnen kreeg ik al een aanbod om de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Niveau 4 te volgen via een samenwerking van SKDH en het ROC. Het was een jaar van hard werken maar ik heb in juli 2019 mijn diploma in ontvangst mogen nemen en ik heb heel veel geleerd.”

Welkom en gewaardeerd

Tot op heden werkt Marion in de Flexpool. De variatie maakt het werk voor haar leuk. Ze leert op deze wijze veel collega’s, ouders en kinderen kennen. Op alle locaties waar ze tot nu toe is geweest voelt zij zich welkom en gewaardeerd als collega.

“Als pedagogisch medewerker heb je veel kwaliteiten nodig. Maar warmte, begrip, vertrouwen en gezelligheid blijven voor mij op één. Soms sta ik in een winkel en voel ik opeens twee armpjes om mij heen; “hoi juf”, en dan voel ik mij trots. “