Een prachtige, afwisselende baan

Patricia: “De functie van teamleider doet een beroep op je flexibiliteit en creativiteit. Dat biedt mij de uitdaging die ik zoek in mijn werk.”

Patricia werkt sinds begin 2018 als teamleider bij SKDH. Kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap en BSO de Poolster in de brede school aan de Pasteurstraat vallen onder haar verantwoording.

“Een paar jaar terug ben ik gestart met de opleiding SPW4, in combinatie met een baan in de kinderopvang. Het werken met kinderen vind ik prachtig. Nadat ik mijn SPW-opleiding had afgerond, ben ik aan de opleiding pedagogiek begonnen. Tijdens mijn studie en daarna heb ik een aantal jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Dit heb ik als zeer dankbaar werk ervaren. Als ik kijk naar spelende kinderen, of als het me lukt om een lach op hun gezicht te toveren geeft dat me echt zoveel energie!”

Post-HBO en onderwijs

“Ik wilde me graag verder ontwikkelen op het gebied van kinderen en jeugd en heb daarom een post-HBO opleiding gevolgd waarbij ik mijn lesbevoegdheid heb behaald. Na een jaar in het onderwijs, waar ik lesgaf aan de opleidingen Onderwijs Assistente en SPW, merkte ik dat ik het werken met en voor jonge kinderen miste.”

Hart bij kinderopvang

“Toen bij kinderopvang De Keet (sinds 2018 onderdeel van SKDH) de functie van kwaliteitsmedewerker vrijkwam, heb ik geen moment getwijfeld. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Een mooie nieuwe uitdaging met een gevarieerd en boeiend takenpakket in het werkveld waar mijn hart ligt! Ik had bijvoorbeeld contacten met de GGD, was verantwoordelijk voor werkplannen en moest procedures opstellen en aanscherpen. Aan die kennis en ervaring heb ik nog steeds heel veel in mijn huidige functie.”

Samen verantwoordelijk

“Sinds De Keet begin 2018 onderdeel werd van SKDH werk ik als teamleider. Het is een prachtige afwisselende baan waarbij je samenwerkt met teams van gemotiveerde pedagogisch medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het uitdragen en in de praktijk uitwerken van de organisatiedoelen. Ik plan het werkrooster, stem zaken af samen met collega-teamleiders, heb overleg met scholen en voer ook gesprekken met ouders.”

Geen dag hetzelfde

“Veel zaken kun je plannen maar er zijn ook onverwachte gebeurtenissen waarop je snel moet kunnen inspelen, bij ziekmeldingen bijvoorbeeld. Het feit dat je verantwoordelijk bent voor de resultaten van de locaties binnen jouw wijk maakt het werk heel dynamisch en afwisselend. Het doet een beroep op je flexibiliteit en creativiteit en biedt mij de uitdaging die ik zoek in mijn werk. Er is ruimte om op de locaties te genieten van de kinderen en samen met collega’s zet ik me in voor kwalitatief goede opvang, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Kernwaarden

“SKDH heeft als kernwaarden; betrokken, ontdek en ontwikkel. Die zie je overal in de organisatie terug. Ook als teamleider ervaar ik wat deze waarden inhouden: betrokkenheid bij collega’s, veel ruimte om dit werkveld verder te ontdekken en mijzelf optimaal te ontwikkelen.”

 

Ook werken als teamleider bij SKDH? Bekijk hier onze vacatures.