Felicitaties voor de geslaagden BBL-4

jul 4, 2019 | Nieuws SKDH

 

 

 

 

De groep van 16 pedagogisch medewerkers die als eersten de eenjarige interne opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BBL-4) volgde is geslaagd. Familie, vrienden, collega’s en de docenten waren aanwezig bij de feestelijke diploma-uitreiking die woensdagmiddag 3 juli plaatsvond.

“Super gemotiveerd”, noemde docente Liesbeth van het ROC Kop van Noord-Holland de 16 studenten. “Als docent kan ik jullie alleen maar dingen aanreiken. Wat je ermee doet, dat ligt bij jezelf. Dus dat jullie zijn geslaagd is echt jullie eigen verdienste.”

Tijdens het welkomstwoord sprak ook directeur-bestuurder Joost Korver zijn respect uit voor het doorzettingsvermogen van de studenten. “Het is de eerste keer dat we dit hebben georganiseerd, jullie zijn de pioniers en we zijn met zijn allen dan ook hartstikke trots op jullie. Het heeft ons ertoe gebracht om met het ROC te gaan nadenken over het opzetten van een interne opleiding niveau 5.”

Geslaagd avontuur

Het is de eerste keer dat SKDH in samenwerking met het ROC een interne opleiding van niveau 3 naar niveau 4 organiseerde. “Een avontuur voor alle betrokkenen”, aldus docente Liesbeth. Zo bleek de ingeschatte 4 uur per week voor opdrachten en zelfstudie, aan de lage kant. Een pittige opgave en een prestatie dat de geslaagden dit wisten te combineren met werk en privé, wat ook ‘gewoon’ doorgaat. Sommige geslaagden hebben de smaak juist te pakken en denken – met het vers ondertekende diploma in de hand – nu al na over een vervolgopleiding.

Na de zomer beginnen twee nieuwe groepen aan de eenjarige interne opleiding: een voor BBL-4 in samenwerking met het ROC en een voor BBL-3 i.s.m. Variva.

Overige berichten: