Iedere dag een kwartiertje muziek maken

20 april 2020

Het is ontzettend leuk om samen met je kind muziek te maken. Uitgeverij SWP heeft diverse tips uitgewerkt om elke dag thuis uit te voeren:

Maandag: raad een lied
Neurie de eerste regel van een bekend liedje. Wie raadt welk lied het is? Als het nog niet geraden is, wordt de volgende regel erbij geneuried. Hetzelfde spel kun je ook doen door alleen het ritme van de tekst te tikken of klappen, in plaats van neuriën.

Dinsdag: stopdans
Het is een klassieker, maar jonge kinderen kunnen er eindeloos van genieten. Zet een (liefst lekker swingend) muziekstuk of liedje op. De kinderen dansen tot de muziek gepauzeerd wordt, dan moeten ze stokstijf stilstaan. Als de muziek weer verder gaat, dansen ze verder. Als je zelf een muziekinstrument bespeelt, kun je dat natuurlijk gebruiken in plaats van een opname.

Woensdag: knutsel een kazoo
Maak in de zijkant van een koker een gaatje (diameter ongeveer 0,5 cm). Bevestig met behulp van een elastiekje aan één uiteinde een stukje vloei-, vlieger- of bakpapier over een opening. Zorg dat het strak wordt gespannen. Als je het andere uiteinde aan je mond zet en er in zingt, hoor je een grappig zoemend geluid. Je kunt er dan onder andere het spel van maandag nog eens mee spelen.

Klik hier voor meer leuke muziektips. (Copyright © 2020 Uitgeverij SWP).

Overige berichten: