Meerwerf en SKDH vormen IKC Haven48

mrt 25, 2021 | Nieuws SKDH

Vanaf vandaag, donderdag 25 maart, gaan Meerwerf basisschool Thorbecke en SKDH’s buitenschoolse opvang de Diepzeeduikers en peuterspeelleergroep de Dijkstappers officieel samen verder als Integraal Kindcentrum (IKC) Haven48. Vanochtend is de naam van het IKC bekendgemaakt en het nieuwe logo onthuld.

De eer van de onthulling was aan de twee burgemeesters die Den Helder rijk is: kersverse burgemeester Jan de Boer en kinderburgemeester Lotte Mollema, uit groep 7 van de basisschool. Dit onder toeziend oog van de peuters en de kinderen uit groep 1 t/m 8. Vanwege de coronamaatregelen konden de ouders/verzorgers, samenwerkingspartners en andere belangstellenden er helaas niet bij zijn.

IKC Haven48 biedt doorgaande ontwikkelingslijn

De samenwerking startte al in juni 2010 toen buitenschoolse opvang de Diepzeeduikers van SKDH werd gevestigd in het schoolgebouw aan de Californiëstraat. Met de komst van peuterspeelleergroep de Dijkstappers begin 2014 groeide die gezamenlijkheid des te meer. De fijne samenwerking die er al was, wordt nu nog intensiever. Deze opening is de officiële bevestiging van het werken als één team en volgens dezelfde visie. Kinderen kunnen zich op het nieuwe IKC Haven48 in een doorgaande lijn van 2 tot 13 jaar ontwikkelen.

Overige berichten: