Interviews over muziek in special ‘Jeugd en gezin’

sep 11, 2017 | Nieuws SKDH

“Muziek is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen”, zegt Erik Scherder – hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit – in de publicatie ‘Jeugd en gezin‘. Ook Erik van Deuren van ‘Hallo Muziek’ en SKDH’s directeur Joost Korver zijn geïnterviewd voor deze special die dit weekend verscheen als onafhankelijke bijlage van PMG bij Elsevier’s magazine.

Erik van Deuren is al ruim 8 jaar betrokken bij muziekprojecten op scholen en meent dat iedereen wordt geboren met gevoel met muziek. Hij pleit ervoor om juist daarom in de eerste levensjaren in te zetten op muzikale ontwikkeling. “Niet als de spreekwoordelijke kers op de taart maar als de gist in het deeg”.

Joost Korver gaat in het interview onder meer in op de bijdrage die het muziekaanbod levert aan een fundamentele doelstelling van SKDH: “Kinderen de kans geven en uitdagen om vaardigheden en talenten te ontwikkelen (…) Dat maakt ons kinderopvang-plus”.

>Lees hier de artikelen

Deze artikelen zijn verschenen in de special Jeugd en gezin – september 2017 (onafhankelijke bijlage van Pulse Media Group)

Muziekaanbod en masterclass muziek

Erik van Deuren is initiator en inspirator van ‘Hallo Muziek’ en onze samenwerkingspartner in het muziekaanbod waarmee wij per oktober starten voor alle BSO-kinderen en op ’t Vonkje, Wiele Wiele Stap en de Boefjesboet. In de masterclass van 27 september vertelt Erik meer over de inhoud en pedagogische achtergrond van het muziekaanbod.

Ouders/verzorgers van kinderen op de deelnemende (start)locaties en van alle BSO’s hebben de uitnodiging voor deze bijeenkomst onlangs ontvangen. Zij kunnen zich tot en met vrijdag 22 september aanmelden door een e-mail te sturen naar masterclass@skdh.nl onder vermelding van het aantal deelnemers. Wanneer er meer belangstelling is dan plek wordt gekeken naar de mogelijkheid om een extra bijeenkomst te organiseren.

Overige berichten: