Kinderboekenweek

okt 6, 2020 | Nieuws SKDH

Lezen en voorlezen doen we vrijwel dagelijks op onze locaties. Maar tijdens de kinderboekenweek besteden we er op allerlei manieren nóg een beetje meer aandacht aan.

Zo waren de 3plus-groep en de peutergroep van kinderdagverblijf de Duinstruiners op bezoek bij de bibliotheek. Wat een reis! Eerst met z’n allen in de bus richting de grote bibliotheek. ‘Juf Joy Alice ga jij rijden?’ vraagt L. als we allemaal in de bus zitten. Als we er zijn moeten we nog een klein stukje lopen, iedereen houdt een ring vast van de slinger. Het waait heel hard!  Maar dan zijn we er, we lopen samen met de 2 mevrouwen van de bibliotheek naar boven en we lopen een rondje door de bibliotheek. Op de trap horen we geluiden. ‘’een vogel!’’ We lopen nog een stukje en daar is een hoekje waar we kunnen zitten. Het verhaal van Bobbi die herfstbladeren zoekt wordt voorgelezen.

Vervolgens gaan we op zoek naar de muizenvoetjes, ze zijn heel klein en zijn op de grond. We zien een grote oranje Dikkie Dik op de muur, dan vinden we de muizenvoetjes op de grond, ‘’kijk’’ de voetjes vormen een spoor naar het muizenhuis, er is een muis aan het strijken en er ligt er ook een in bed!

Daarna mogen we boeken uitzoeken voor op de groep: N. koos een boek van vliegtuigen, D. koos een boek over Nijntje. Iedereen heeft een tas gekregen met een kleurplaat, potloden en boekje. De tijd vloog om, het was al weer tijd om terug te gaan naar de Duinstruiners, we lopen weer terug naar de busjes, en rijden dan weer naar de Duinstruiners. We hebben het erg gezellig en leuk gehad! Op de groep lezen we in de kring nog een boek dat we geleend hebben van de bibliotheek.

Bedankt voor de leuke ochtend Kopgroep Bibliotheken Den Helder!

Overige berichten: