Locatie in the picture! Peuterspeel- en leergroep Hummeltjeshonk

nov 24, 2020 | Nieuws SKDH

Peuterspeel- en leergroep Hummeltjeshonk is gevestigd in basisschool De Trimaran in Nieuw Den Helder. Een mooie ruime locatie met een prachtige (speel)tuin voor de deur. Er wordt nauw samengewerkt met De Trimaran en BSO de Vliegende Vissen.

De peuters worden optimaal in hun ontwikkeling gestimuleerd en maken kennis met uitdagende (ontwikkelings-)materialen en activiteiten. De peuterpeel- en leergroep is een goede voorbereiding op de naderende stap naar de basisschool. Onze deskundige medewerkers stimuleren kinderen spelenderwijs om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Dat doen we aan de hand van een methodisch peuterprogramma ‘Uk en Puk’.

Wanneer de kinderen 4 jaar zijn en naar de basisschool gaan, zorgen onze medewerkers voor een warme overdracht naar school. Hummeltjeshonk heeft goed contact met De Trimaran, wat de overgang van de PSL naar de kleuterklas gemakkelijk laat verlopen. Zodra de kinderen vier jaar zijn en naar de basisschool gaan, zijn ze uiteraard ook van harte welkom bij BSO de Vliegende Vissen. De Vliegende Vissen maken gebruik van dezelfde ruimte waardoor uw kind in zijn/haar vertrouwde omgeving kan blijven.

VE taalstimulering

Op al onze locaties ontdekken kinderen spelender‘wijs’ zichzelf en de wereld om zich heen en breiden de woordenschat uit bij hun belevenissen. De pedagogisch medewerkers organiseren afwisselende activiteiten gekoppeld aan thema’s. Wij werken met het taalstimuleringsprogramma “Uk & Puk”. Dit is een totaalprogramma speciaal bestemd voor peutergroepen. Uk & Puk brengt onze peuters die vaardigheden bij die een goede start op de basisschool mogelijk maken.

Er zijn nog plekken vrij op peuterspeel- en leergroep Hummeltjeshonk! Meer weten? Bekijk de informatie op de pagina van Hummeltjeshonk, maak een afspraak voor een rondleiding en/of neem contact op met de afdeling Planning & Plaatsing op 0223 – 614 202 voor een vrijblijvende proefberekening .

Overige berichten: