Masterclass Muziek: muziek maakt slim

jul 5, 2017 | Nieuws SKDH

In de loop van het nieuwe schooljaar breidt SKDH haar productaanbod uit met muzieklessen. SKDH gaat daarvoor een samenwerking aan met ‘Hallo Muziek’. Deze organisatie staat voor duurzame muziekeducatie in het basisonderwijs, verzorgd door professionele orkestmusici en muziekvakdocenten. Onze samenwerking is uniek binnen de kinderopvang in de Kop van Noord-Holland.

Ter introductie van ons nieuwe aanbod wordt op 17 en 18 juli een masterclass muziek georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Erik van Deuren – inspirator en initiator van ‘Hallo Muziek’ – op boeiende wijze wat de invloed is van muziek op de ontwikkeling van het kinderbrein en de vele wetenschappelijk bewezen positieve effecten van het samen muziek maken.

Deze inspirerende masterclass is bedoeld voor ouders/verzorgers van alle BSO-locaties, van de drie deelnemende kinderdagverblijven en peuterspeel- en leergroepen waar de muzieklessen starten*, pedagogisch medewerkers van betreffende locaties en directeuren en leerkrachten van de basisonderwijsinstellingen in Den Helder en Julianadorp. Zij hebben de uitnodiging ontvangen en kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar masterclass@skdh.nl 

* De muzieklessen starten in september op kinderdagverblijf ’t Vonkje, kinderdagverblijf Wielewielestap en peuterspeel- en leergroep de Boefjesboet. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn starten we ook op buitenschoolse opvang de Poolster en buitenschoolse opvang Atlantis. Voor de kinderen van andere BSO-locaties die willen deelnemen aan de muzieklessen wordt vervoer geregeld naar de Poolster of Atlantis.

Overige berichten: