Masterclass Muziek

sep 17, 2019 | Nieuws SKDH

Vanaf 2020 worden op onze nieuwe locatie van De Keet aan de Meet 1 in Nieuwe Niedorp muzieklessen aangeboden. Deze lessen zullen worden gegeven door vakdocenten van ‘Hallo Muziek’.

Masterclass 24 september

Waarom maken wij muziek? Waar komt muziek vandaan? Waarom kan muziek ons in het diepst van onze ziel raken? En hoe kan het dat een kind dat leert praten daarvoor dezelfde muzikale principes gebruikt als een merel die zijn liefdeslied zingt in het voorjaar?

De antwoorden op deze vragen tonen vooral aan dat het mysterie van muziek oneindig is en nog dieper in ons geworteld is dan we al dachten. Het is in ieder geval bewezen dat de vroegste mensen al muziek maakten en daarbij dezelfde muzikale wetten volgden als waar de muziek van nu gebruik van maakt. Muziek is bij uitstek de taal die niet alleen geografische, maar ook de grenzen van de tijd onophoudelijk overschrijdt.

Musicus Erik van Deuren zal hier op boeiende wijze met u verder op ingaan. Erik is directeur van ‘Hallo Muziek’, geeft les aan de conservatoria in Amsterdam en Den Haag en speelt basklarinet bij diverse Nederlandse orkesten.

Datum: dinsdag 24 september

Tijdstip: 16:00 uur en 19:00 uur (inloop vanaf 15:45 uur en 18:45 uur)

Locatie: De speelzaal van RKBS St. Antonius, De Meet 1, Nieuwe Niedorp

Voor wie: ouders/verzorgers, leerkrachten en andere belangstellenden

Toegang: Gratis. Graag wel even aanmelden (zie hieronder)!

>> Erik van Deuren heeft deze Masterclass eerder gegeven; lees hier wat anderen vonden van de Masterclass Muziek

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan door uiterlijk maandag 23 september een e-mail te sturen aan masterclass@skdh.nl. Geef daarbij a.u.b. aan of u naar de masterclass van 16:00 uur of die van 19:00 uur komt en met hoeveel personen u bent.

Overige berichten: