Officiële opening eerste IKC Den Helder

okt 8, 2018 | Nieuws SKDH

Op vrijdag 12 oktober vindt ’s middags de officiële opening plaats van Den Helders’ eerste Integrale Kindcentrum (IKC). Het IKC is gevestigd aan de Burgemeester Houwingsingel. Ook de nieuwe naam van het IKC wordt die middag bekend gemaakt. Het IKC wordt gevormd door Basisschool de Drietand van Stichting Sarkon en kinderdagverblijf ’t Vonkje en buitenschoolse opvang Sportcity die onderdeel zijn van Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH). In de afgelopen twee jaar is door de samenwerkende partijen achter de schermen hard gewerkt aan de opbouw zodat nu ook ‘het IKC-bordje’ op de deur kan en het team verder kan bouwen. Het IKC biedt opvang en onderwijs maar ook muziek, dans, spel en sport. De ontwikkeling van de kinderen wordt van baby tot puber binnen het IKC in één doorgaande lijn gevolgd.

PACT-erkenning en IKC-lab

Voorafgaand aan de onthulling van het nieuwe logo, de bekendmaking van de naam van het IKC en lancering van een nieuwe website, ondertekenen de bestuurders van Hogeschool iPabo Alkmaar-Amsterdam, ROC Kop van Noord-Holland, Sarkon en SKDH om 13:30 uur een samenwerkingscontract. Daarmee gaat het tweede IKC-lab van Nederland formeel van start. In het IKC-lab onderzoeken de verschillende vaste en tijdelijke medewerkers en medewerkers in opleiding (de studenten) samen wat een IKC-medewerker ‘moet kunnen’. Het doel ervan is om toekomstig pedagogisch professionals optimaal voor te bereiden op de veranderende beroepspraktijk. Ook heeft het nieuwe IKC de primeur in Nederland te worden benoemd als lid van de ‘PACT-community’.

Aansluitend aan de officiële opening is er voor de ouders en andere genodigden gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de locaties te bekijken en kennis te maken met een aantal ‘cultuurpartners’ waar het IKC mee samenwerkt.

Wilt u meer weten over het hoe, wat en waarom van een Integraal Kindcentrum? Kijk dan eens op https://www.pedagogischpact.nl/

Overige berichten: