Pedagogisch medewerker Stella geeft een baby de fles

Pedagogisch medewerker Stella

​Stella is trotse moeder van vier uitwonende kinderen en inmiddels oma van twee kleindochters. Ze komt uit een gezin met zes broers en vijf zusjes, van wie zij de oudste is. Ze rondde haar middelbare school af, volgde een opleiding kinder- en jeugdverzorging en trok de wijde wereld in. Aandacht en zorg voor anderen zit haar in het bloed.

Op avontuur

“Nadat ik mijn diploma’s had behaald ging ik werken in een zomerkamp in Amerika. Bij terugkomst zag ik een advertentie in de krant; een gezin in Israël vroeg een au pair. Ik was nog niet zo lang terug in Nederland maar het begon meteen te kriebelen!”

Na zeven maanden wonen en werken in Israël, keerde Stella terug vanwege haar eerdere afspraak om de kinderen te verzorgen in een gezin waarvan beide ouders werkten.

“Later ben ik begonnen als pedagogisch medewerker en verzorgde baby’s, dreumesen en peuters op diverse kinderdagverblijven, was ik gastouder en heb ik ook een uitstapje gemaakt naar de ouderenzorg. Tijdens een vakantieperiode werkte ik in een hospice. Ook dat vond ik heel dankbaar werk.”

Hart voor kinderen

“Maar werken in de kinderopvang bleef trekken. Ik vind het heel fijn om jonge kinderen een goede basis mee te mogen geven zo aan het begin van hun leven. Je ziet ze vooruit gaan in hun ontwikkeling en op sociaal vlak. En waar anders dan in de kinderopvang vind je een plek waar je heerlijk kunt knuffelen, verhaaltjes lezen, liedjes zingen, knutselen enzovoort? En dan de prachtige opmerkingen die ze kunnen maken; juf Stella, ik ga met jou trouwen…, dan smelt je toch!?”

Bij SKDH zag men mijn kwaliteiten.

Van flexcontract naar vaste peutergroep

“Ik werkte bij verschillende kinderdagverblijven maar kreeg in de crisisperiode helaas geen verlenging van mijn contract. Gelukkig zag men bij SKDH mijn kwaliteiten. Ik solliciteerde op een vacature als medewerker in de flexpool en werd meteen aangenomen, zonder proefdag te hoeven draaien. Inmiddels mag ik een vaste peutergroep draaien op kinderdagverblijf De Keet in ‘t Veld en werk ik ook op De Keet aan de Langereis in Winkel. De samenwerking tussen de locaties vind ik heel goed, ik ben er op mijn plek en heb er met de collega’s naast het serieuze werk, ook lekker af en toe een geintje tussendoor. Als het aan mij ligt dan ga ik hier nog zeker 10 jaar door!”

Ook werken als pedagogisch medewerker bij SKDH? Bekijk onze vacatures en laten we kennismaken.