de Bonte Bijtjes
  • In brede school IJsselmeerstraat
  • actieve oudercommissie
  • samenwerking met basisscholen
  • ruime binnentuin

Adres

IJsselmeerstraat 136
1784 MA Den Helder
Telefoon: 06 86 85 38 97
E-mail: info@skdh.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Buitenspeelplaats
Peuterspeel- en leergroep Bonte Bijtjes is met ingang van het schooljaar 2022/2023 gevestigd op hetzelfde adres als PSL en BSO Koraaleiland, tussen basisschool De Duynvaerder en basisschool De Fontein. Er wordt veel samengewerkt met De Duynvaerder. Ze hebben een buitenspeelplaats tot hun beschikking met volop materialen om uw kind lekker te laten spelen en zichzelf te ontwikkelen.

De peuters worden optimaal in hun ontwikkeling gestimuleerd en maken kennis met uitdagende (ontwikkelings-)materialen en activiteiten. De peuterpeel- en leergroep is een goede voorbereiding op de naderende stap naar de basisschool. Onze deskundige medewerkers stimuleren kinderen spelenderwijs om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Dat doen we aan de hand van een methodisch peuterprogramma Uk en Puk.

Wanneer de kinderen 4 jaar zijn en naar de basisschool gaan, zorgen onze medewerkers voor een warme overdracht naar school. Met zowel basisschool De Fontein als met basisschool de Duynvaerder is goed contact, wat de overgang van de PSL naar de kleuterklas gemakkelijk/gemoedelijk laat verlopen. Zodra de kinderen vier jaar zijn en naar de basisschool gaan, zijn ze uiteraard ook van harte welkom bij BSO Koraaleiland.

VE taalstimulering
Op al onze locaties ontdekken kinderen spelender‘wijs’ zichzelf en de wereld om zich heen en breiden de woordenschat uit bij hun belevenissen. De pedagogisch medewerkers organiseren afwisselende activiteiten gekoppeld aan thema’s.

Wij werken met het taalstimuleringsprogramma Uk & Puk. Het brengt onze peuters die vaardigheden bij die een goede start op de basisschool mogelijk maken.

Bekijk het GGD Rapport Bonte Bijtjes

Peuterspeel- en leergroep Bonte Bijtjes

IJsselmeerstraat 184
1784 MA Den Helder
Telefoon: (0223) 63 28 28
Email: info@skdh.nl

Wilt u zich bij ons inschrijven?

U kunt uw kind online bij ons aanmelden via ons online inschrijfportaal. Aanmelden is gratis en vrijblijvend.

Voor alle andere vragen/ opmerkingen vult u het contactformulier in. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u liever telefonisch contact, bel dan naar 0223 – 61 42 02. Telefonisch zijn wij bereikbaar op
maandag t/m donderdag
van 08.30 uur tot 12.15 uur en van 12.45 uur tot 16.30 uur
vrijdag
van 08.30 tot 12.30 uur