de Boefjesboet
  • In basisschool De Windwijzer
  • voor peuters
  • grote buitenruimte
  • lunch inclusief

Adres

Pasteurstraat 4a
1782 JD Den Helder
Tel. 0223 619 471
E-mail: info@skdh.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur

Ontdektuin
Peuterspeel- en leergroep De Sterrenwachters is gevestigd in de brede school aan de Pasteurstraat in een lokaal van Basisschool ‘De Windwijzer’. Samen met meerdere partijen maken wij gebruik van een natuurlijke ontdektuin. Tevens spelen de kinderen regelmatig in de gezamenlijke speelruimte op de gang.

Afwisselende activiteiten
Samen met de instroomgroep van basisschool ‘de Windwijzer’ worden er afwisselende activiteiten aangeboden, die worden gekoppeld aan thema’s afgestemd met de andere onderbouw groepen. Gezamenlijk met een leerkracht werkt de pedagogisch medewerker aan het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen vanaf 2jr 10 mnd jaar tot max. 4 jaar. Op deze manier vindt er een natuurlijke doorstroming plaats. Op de locatie ontdekken kinderen spelenderwijs zichzelf en de wereld om zich heen én breiden zij de woordenschat uit bij hun belevenissen.

VE taalstimulering
Op al onze locaties ontdekken kinderen spelender‘wijs’ zichzelf en de wereld om zich heen en breiden de woordenschat uit bij hun belevenissen. De pedagogisch medewerkers organiseren afwisselende activiteiten gekoppeld aan thema’s. Wij werken met het taalstimuleringsprogramma Uk & Puk. Dit is onderdeel van het totaalprogramma Puk & Ko dat speciaal is bestemd voor peutergroepen. Uk & Puk brengt onze peuters die vaardigheden bij die een goede start op de basisschool mogelijk maken. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier het GGD Rapport De Sterrenwachters

Peuterspeel- en leergroep de Sterrenwachters

Pasteurstraat 4a
1782 JD Den Helder

Oudercommissie

Ouders van de Sterrenwachters kunnen zich richten tot de oudercommissie (OC) van kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap. Deze OC heeft ongeveer drie keer per jaar overleg met de teamleider. De oudercommissie van kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap is bereikbaar via contactpersoonoc@skdh.nl. U kunt ook een pedagogisch medewerker of de teamleider vragen hoe u met ons in contact kunt komen. De notulen worden toegevoegd aan de oudercommissiemap en deze is te vinden in de groepsruimte. Bent u ouder van een kind bij de Sterrenwachters en wilt u graag lid worden van de OC? Meld u dan aan via bovengenoemd mailadres of geef het aan bij een van de pedagogisch medewerkers of de teamleider. U bent van harte welkom.

Wilt u zich bij ons aanmelden of heeft u een vraag / opmerking? Vult u het contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u liever telefonisch contact, bel dan naar 0223 – 61 42 02. Telefonisch zijn wij bereikbaar op
maandag t/m donderdag
van 08.30 uur tot 12.15 uur en van 12.45 uur tot 16.30 uur
vrijdag
van 08.30 tot 11.30 uur

Neem contact met ons op

2 + 9 =