Samen Sterk

We staan en gaan er met zijn allen voor om de kinderen van ouders/verzorgers in cruciale beroepsgroepen te verwelkomen, zodat zij hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Hieronder plaatsen wij de leuke activiteiten die worden uitgevoerd op onze noodlocaties en de hartverwarmende reacties die we krijgen van ouders/verzorgers.

De Schatkist Den Helder

Hieronder plaatsen wij de leuke activiteiten die worden uitgevoerd op onze noodlocaties.

Bruintje Beer
16-04: WIJ MISSEN JULLIE K(L)EI ERG!!

Dinsdag hebben alle kinderen van de locatie Bruintje Beer een kleinigheidje gekregen. De pedagogisch medewerkers zijn heel Den Helder en Julianadorp doorgereden om de cadeautjes persoonlijk langs te brengen. De kinderen waren blij om ons te zien en we hebben even met ze kletst.

 

 

 

 

 

 

 

Een berichtje van Puk vanaf De Woelwaters
15-04: Hallo allemaal, het afgelopen weekend heb ik het erg druk gehad met  het zoeken van paas eieren die juf Diana voor mij in haar tuin had verstopt. Ook hebben wij samen een stukje gefietst langs de mooie bloembollen.  Wij hopen dat jullie net als ik fijne paasdagen hebben gehad. Tot de volgende keer, knuffel van Puk

 

 

 

 

 

 

 

De Keet Langereis
16-04: De medewerkers van de baby- dreumesgroep van de Keet Langereis zingen en dansen veel met de kinderen. Omdat de kinderen nu thuis zijn krijgen ze een filmpje toegestuurd, zodat ze toch een beetje kunnen zingen en bewegen. En zo leren papa en mama ook meteen de liedjes die gezongen worden!

 

Buitenschoolse opvang De Schatkist
15-04: de kinderen van De Schatkist zijn op berenjacht geweest. Zij kregen van de pedagogisch medewerker een A4 met opdrachten wat ze moesten doen als ze een beer of knuffeldier hadden gezien. Tijdens de berenjacht kwamen ze ook nog langs de dijk en zagen de Texelse boot! De kinderen hebben onwijs veel beren gezien en alle opdrachten gedaan.

 

 

 

 

23-03: Na het bericht dat de ouderen geen bezoek meer mogen ontvangen zijn de kinderen op BSO de Schatkist vrijdag begonnen met kaarten te maken voor de ouderen. Op deze manier willen wij ze graag een hart onder de riem steken en hen laten weten dat wij aan ze denken. Deze week gaan wij hiermee verder en worden de kaarten verstuurd.

De Schatkist Den Helder

 

 

 

 

 

BSO De Poolster
09-04: De kinderen hebben met eierschalen en klei mooie paastakhangers gemaakt. Zodra het droog is nemen de kinderen het mee en zo thuis kunnen ze de paastak mooi versieren ermee.

 

 

 

 

 


BSO De Zeepaardjes

10-04: Vandaag liet de politie merken dat er aan de kinderen van BSO de Zeepaardjes (noodopvang) in Julianadorp gedacht werd. Een doos vol verrassingen werd op het plein afgeleverd; bellenblaas, petten, ‘bonnenboekjes’, pennen en stoepkrijt.  Dat werd erg gewaardeerd door de kinderen; de petten met de tekst ‘hulpagent’ werden opgezet en er werden meteen druk ’bonnen’ uit geschreven. Wat een super middag, bedankt politie!

 

 

 

 

 

 

 

Kinderdagverblijf De Duinstruiners
07-04: Een voorleesverhaal van De Duinstruiners
Als we klaar zijn met het eten van een broodje en het tijd is om te rusten, kruipen we met z’n allen altijd op het kleed om een boekje te lezen.
De kinderen willen altijd graag voorgelezen worden uit het favoriete boek; We hebben er een geitje bij! Daarom hier een filmpje van het boek.

De pedagogisch medewerkers van deze locatie hebben een leuke activiteit voor jou bedacht!

 

Kinderdagverblijf De Tuimelaars
03-04: De kinderen van Noodopvang de Bankastraat hebben enorm hun best gedaan om allemaal mooie kaartjes te maken voor de ouderen van Ten anker. We hebben vanmorgen de kaartjes lopend weggebracht en dan kan je toch ook nog mooi op berenjacht. Grote, kleine, gekleurde beren we kwamen ze allemaal tegen.

 

 

 

De Tuimelaars

 

 

 

 

Kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap
09-04: Op Wiele Wiele Stap worden de kinderen erg gemist. Wij hebben daarom voor ieder kind een mapje gemaakt met een foto van ons erin en met leuke activiteiten om te doen. We hebben deze mapjes persoonlijk, op gepaste afstand, bij de kinderen langs mogen brengen. Fijn om te zien/horen dat alle kinderen gezond zijn en het leuk vonden ons weer te zien. Wij hopen dat alle kinderen snel weer naar ons toekomen.

 

 

 

 

 

 

26-03: De pedagogisch medewerkers missen de kinderen erg en we hebben al begrepen dat behoorlijk wat kinderen ons ook missen! Een paar weken geleden zijn we begonnen aan het thema ‘Groei en Bloei’. Op verschillende groepen zijn er zaadjes geplant. Om de kinderen thuis op de hoogte te houden plaatsen we af en toe een foto in het ouderportaal om te laten zien hoe groot de plantjes al worden. Ook hebben we een leuk filmpje gemaakt van het themaboek ‘Lisa’s klaproos’. Laten jullie even weten wat jullie ervan vinden? We hopen jullie snel weer te zien! Liefs van alle pm’ers van kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap

 

 

Kinderdagverblijf Bruintje Beer
26-03: Vandaag zijn de kinderen op Bruintje Beer bezig geweest met een raam mozaïek. M zegt:” we mogen toch niet op de ramen verven?” Ja hoor voor deze keer mag dat zeker!! Ook de allerkleinste hebben mee geholpen met een hand afdruk en een voet afdruk.

Bruintje Beer

 

 

 

 

 

 

 

Kinderdagverblijf K’Nijntje
07-04: Op kinderdagverblijf K’nijntje worden de kinderen van wijk 1 opgevangen in deze hectische tijd. Na een inspiratiemail van de Helderse Vallei zijn we op zoek gegaan naar kriebelbeestjes. Laten we op ons kinderdagverblijf nou een prachtige tuin hebben. Met veel enthousiasme en plezier hebben we veel diertjes ontdekt. Met een lepel hebben we onder andere wormen en duizendpoten in een bekertje gestopt. We hebben goed gekeken naar hoe het diertje eruit zag en daarna ook proberen na te tekenen. Groot en klein, alle kinderen zijn vandaag iets wijzer geworden over kriebelbeestjes maar hebben ook heerlijk genoten van het mooie weer.

 

 

 

 

 

 

 

23-03: Wauw! De afgelopen week zijn wij op kinderdagverblijf K’nijntje overladen met waardering in de vorm van kaartjes, lekkers of gesproken woord. In deze roerige en toch ook drukke tijd staan wij met liefde voor ons vak en voor uw kinderen klaar. Bij deze willen wij ook onze waardering voor u uitspreken, want ook u doet uw werk met liefde! Bedankt, dat u klaar staat voor uw medemens.

K'Nijntje

 

 

 

 

 

 

 

Kindercentrum De Appelgaard
10-04: Groetjes van alle medewerksters van de keet ‘t Veld

 

 

 

 

 

 

 

06-04: Wat is het toch steeds mooi weer. Buiten zie je steeds meer jonge dieren, het is echt lente. Daarom hebben de kinderen een kuiken geknutseld. De oudste peuters mochten zelf gaan prikken of knippen. De BSO-kinderen zijn naar de natuurspeeltuin in Hoogwoud gegaan, lekker gespeeld en een frisse neus gehaald.
Het team van de baby/dreumesgroep heeft ook niet stil gezeten. Zij hebben kaartjes, boekjes en tulpen langsgebracht bij alle kinderen en ouders in’t V eld. Wat een blijheid en enthousiasme was er om ons te zien! Wij missen jullie heel erg en dat is andersom ook zo, hebben we gemerkt!

 

 

 

 

 

25-03: De kinderen op de Appelgaard hebben op de BSO eerst bloemen geknutseld en zijn daarna lekker de natuur in gegaan om te kijken hoe de bloemen in het echt groeien en bloeien. De geknutselde bloemen hebben ze aan hun eigen vader/moeder gegeven, omdat zij nu ook hard aan het werk zijn!

De Appelgaard in Nieuwe Niedorp

 

 

 

 

 

 

25-03: Vandaag hebben we een mooi kunstwerk gemaakt met de kinderen bij de ingang van de Appelgaard …. Daar word je toch blij van!

Kunst op de Appelgaard

 

 

 

 

 

 

 

23-03: Op de Appelgaard in Nieuwe Niedorp hebben ze vanmorgen, van de overgebleven bananen, bananenbrood gebakken. Jummie.. vanmiddag picknicken met het bananenbrood en even een frisse neus halen.
De Appelgaard in Nieuwe Niedorp

 

 

 

 

Villa Willemina Purmerend
06-04: De kinderen van kinderdagverblijf Villa Willemina werden verrast door De Zorgcirkel met een heerlijke Paastraktatie.

 

 

 

 

 

Bij Villa Willemina zijn de bouwvakkers druk aan het werk dat is natuurlijk interessant om naar te kijken!
Villa Willemina Purmerend

 

 

 

 

 

PSL De Woelwaters
Vandaag ben ik samen met juf Diana en juf Leah naar de locatie geweest en daar hebben we leuke pakketjes voor alle kinderen van PSL De Woelwaters samengesteld met onder andere een kleurplaat, tuinkerszaadjes en een memory om zelf te maken. Toen de pakketjes klaar waren hebben wij ze rond gebracht bij de kinderen. Sommige kinderen kwamen zelf naar de deur om even met de juffen te praten. Wat missen we elkaar!

 

 

 

 

 

 


Kinderdagverblijf De Zandstappers

Een verrassing in de brievenbus voor ouderen die nu geen of minder bezoek mogen ontvangen. Pedagogisch medewerkers en kinderen bij noodlocatie de Zandstappers in Julianadorp bezorgen hen prachtige tekeningen.

Onze medewerkers
Invalkracht Suzanne Angevare

In de zomer van 2019 heb ik er bewust voor gekozen om de inval pool in te gaan, met veel plezier en veel nieuwe inzichten. Ondertussen was het maart 2020 en liet ik aan de collega’s wel eens doorschemeren dat een vast plekje ook wel weer fijn zou zijn.
En toen barste die ‘bom’, maandag, wat voelde ik me nutteloos en ik wilde zo graag helpen. Al was het helpen met telefoontjes plegen, helpen met uitzoek werk. De diensten die ik zou werken die week werden er in overleg met het flexbureau uit gehaald. Afwachten maar.
En afwachten is voor de gene die mij kennen, niet mijn sterkste punt. Afgelopen maandag werd ik gebeld door het flexbureau, of ik dinsdag en woensdag wilde werken. Een gat in de lucht! Jaaahaa graag! En gister en vandaag twee verschillende teamleiders gesproken die het zo waarderen dat ik er was. Bedankt, dat ik in deze tijden mijn steentje toch mag bij blijven dragen. Ik was er even bang voor dat ik of weken thuis zou zitten, of als alle vaste collega’s ziek waren ik dan ‘eindelijk’ aan de bak mocht gaan. Het tegendeel is bewezen en door een lief, klein gebaar door de teamleider van vandaag moest ik mijn verhaal even delen!

 

 

 

 

 

 

PUK
Een aantal medewerkers stuurde al PUK-felicitatiekaartjes naar de peuters die in de komende weken 3 of 4 jaar worden, mét de afspraak voor 3-jarigen dat het feestje wordt ingehaald op locatie en de uitnodiging aan de 4-jarigen die naar het basisonderwijs gaan, om nog eens langs te komen.

QMusic
Met een verzoeknummer op Qmusic’s programma shout-out bedankt teamleider Sulaika alle collega’s voor hun inzet:

 

Op onze Facebook en Instagram pagina’s plaatsen we regelmatig updates van de activiteiten op de noodlocaties.