Samen sterk

mrt 20, 2020 | Nieuws SKDH

In deze bijzondere tijd, zien alle medewerkers bij SKDH meer dan ooit hoe belangrijk kinderopvang is. Juist nu blijkt hoe belangrijk hun ondersteuning is, zodat de inwoners, die ook in deze barre tijd extra voor ons werken (zorg, politie, brandweer, transport en logistiek, etc. etc.), hun werk kunnen blijven doen. Wij zijn trots op onze medewerkers, maar gelukkig niet wij alleen.

Wij zijn ook blij met alle hartverwarmende reacties van onze ouders. We staan en gaan er met zijn allen voor om de kinderen van ouders/verzorgers in cruciale beroepsgroepen die ons kennen te verwelkomen, ook de nieuwe kinderen en ouders, zodat zij hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Hieronder plaatsen wij de leuke activiteiten die worden uitgevoerd op onze noodlocaties.

Kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap
26-03: De pedagogisch medewerkers missen de kinderen erg en we hebben al begrepen dat behoorlijk wat kinderen ons ook missen! Een paar weken geleden zijn we begonnen aan het thema ‘Groei en Bloei’. Op verschillende groepen zijn er zaadjes geplant. Om de kinderen thuis op de hoogte te houden plaatsen we af en toe een foto in het ouderportaal om te laten zien hoe groot de plantjes al worden. Ook hebben we een leuk filmpje gemaakt van het themaboek ‘Lisa’s klaproos’. Laten jullie even weten wat jullie ervan vinden? We hopen jullie snel weer te zien! Liefs van alle pm’ers van kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap

 

 

Kinderdagverblijf Bruintje Beer
26-03: Vandaag zijn de kinderen op Bruintje Beer bezig geweest met een raam mozaïek. M zegt:” we mogen toch niet op de ramen verven?” Ja hoor voor deze keer mag dat zeker!! Ook de allerkleinste hebben mee geholpen met een hand afdruk en een voet afdruk.

Bruintje Beer

 

 

 

 

 

 

 

Kinderdagverblijf De Duinstruiners
De pedagogisch medewerkers van deze locatie hebben een leuke activiteit voor jou bedacht!

 

Kinderdagverblijf K’Nijntje
23-03: Wauw! De afgelopen week zijn wij op kinderdagverblijf K’nijntje overladen met waardering in de vorm van kaartjes, lekkers of gesproken woord. In deze roerige en toch ook drukke tijd staan wij met liefde voor ons vak en voor uw kinderen klaar. Bij deze willen wij ook onze waardering voor u uitspreken, want ook u doet uw werk met liefde! Bedankt, dat u klaar staat voor uw medemens.

K'Nijntje

 

 

 

 

 

 

 

Kindercentrum De Appelgaard
25-03: De kinderen op de Appelgaard hebben op de BSO eerst bloemen geknutseld en zijn daarna lekker de natuur in gegaan om te kijken hoe de bloemen in het echt groeien en bloeien. De geknutselde bloemen hebben ze aan hun eigen vader/moeder gegeven, omdat zij nu ook hard aan het werk zijn!

De Appelgaard in Nieuwe Niedorp

 

 

 

 

 

 

25-03: Vandaag hebben we een mooi kunstwerk gemaakt met de kinderen bij de ingang van de Appelgaard …. Daar word je toch blij van!

Kunst op de Appelgaard

 

 

 

 

 

 

 

23-03: Op de Appelgaard in Nieuwe Niedorp hebben ze vanmorgen, van de overgebleven bananen, bananenbrood gebakken. Jummie.. vanmiddag picknicken met het bananenbrood en even een frisse neus halen.
De Appelgaard in Nieuwe Niedorp

 

 

 

 

Buitenschoolse opvang De Schatkist
23-03: Na het bericht dat de ouderen geen bezoek meer mogen ontvangen zijn de kinderen op BSO de Schatkist vrijdag begonnen met kaarten te maken voor de ouderen. Op deze manier willen wij ze graag een hart onder de riem steken en hen laten weten dat wij aan ze denken. Deze week gaan wij hiermee verder en worden de kaarten verstuurd.

De Schatkist Den Helder

 

 

 

 

 

Villa Willemina Purmerend
Bij Villa Willemina zijn de bouwvakkers druk aan het werk dat is natuurlijk interessant om naar te kijken!
Villa Willemina Purmerend

 

 

 

 

 

Kinderdagverblijf De Zandstappers
Een verrassing in de brievenbus voor ouderen die nu geen of minder bezoek mogen ontvangen. Pedagogisch medewerkers en kinderen bij noodlocatie de Zandstappers in Julianadorp bezorgen hen prachtige tekeningen.

Onze medewerkers
Invalkracht Suzanne Angevare

In de zomer van 2019 heb ik er bewust voor gekozen om de inval pool in te gaan, met veel plezier en veel nieuwe inzichten. Ondertussen was het maart 2020 en liet ik aan de collega’s wel eens doorschemeren dat een vast plekje ook wel weer fijn zou zijn.
En toen barste die ‘bom’, maandag, wat voelde ik me nutteloos en ik wilde zo graag helpen. Al was het helpen met telefoontjes plegen, helpen met uitzoek werk. De diensten die ik zou werken die week werden er in overleg met het flexbureau uit gehaald. Afwachten maar.
En afwachten is voor de gene die mij kennen, niet mijn sterkste punt. Afgelopen maandag werd ik gebeld door het flexbureau, of ik dinsdag en woensdag wilde werken. Een gat in de lucht! Jaaahaa graag! En gister en vandaag twee verschillende teamleiders gesproken die het zo waarderen dat ik er was. Bedankt, dat ik in deze tijden mijn steentje toch mag bij blijven dragen. Ik was er even bang voor dat ik of weken thuis zou zitten, of als alle vaste collega’s ziek waren ik dan ‘eindelijk’ aan de bak mocht gaan. Het tegendeel is bewezen en door een lief, klein gebaar door de teamleider van vandaag moest ik mijn verhaal even delen!

 

 

 

 

 

 

PUK
Een aantal medewerkers stuurde al PUK-felicitatiekaartjes naar de peuters die in de komende weken 3 of 4 jaar worden, mét de afspraak voor 3-jarigen dat het feestje wordt ingehaald op locatie en de uitnodiging aan de 4-jarigen die naar het basisonderwijs gaan, om nog eens langs te komen.

QMusic
Met een verzoeknummer op Qmusic’s programma shout-out bedankt teamleider Sulaika alle collega’s voor hun inzet:

Op onze Facebook en Instagram pagina’s plaatsen we regelmatig updates van de activiteiten op de noodlocaties.

Overige berichten: