SKDH ondersteunt oproep opheffen toeslagenstelsel kinderopvang

okt 14, 2021 | Nieuws SKDH

De kinderopvangbranche en 33 maatschappelijke organisaties roepen het nieuwe kabinet op om alle ouders/verzorgers kosteloze kinderopvang te bieden. Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) ondersteunt deze oproep van harte (klik hier om de oproep te openen).

Joost Korver, directeur/bestuurder van SKDH: “Wanneer de kinderopvang net als het onderwijs een basisvoorziening wordt, werken we aan algemene toegankelijkheid en kansengelijkheid. Kinderen van wie de ouders nu geen recht hebben op kinderopvangtoeslag of een andere vorm van financiële ondersteuning, zouden we dan ook kunnen verwelkomen. Er liggen stapels rapporten, onderzoeken waaruit het voorgaande blijkt. Dit schept ook kansen en stabiliteit voor onze medewerkers.

Daarnaast ben ik heel boos dat de kinderopvangtoeslag maar met 0,5% stijgt voor volgend jaar wat ook de betaalbaarheid en de algemene toegankelijkheid nog extra onder druk zet. Dit is niet goed voor de sector kinderopvang wat je ziet in de algemene oproep van de branche, welke wij dan ook van harte ondersteunen.

Gelukkig zijn we nog steeds een graag geziene werkgever en weten pedagogisch medewerkers ons nog steeds te vinden. We zijn de afgelopen vijf jaar gegroeid van 192 naar 374 medewerkers. Toch blijft de werkdruk hoog op dit moment, mede door enorme regeldruk in de uitvoering. Op de verschillende bestuurlijke tafels is dit ook belangrijk onderwerp van gesprek, waarbij de veiligheid van kinderen en medewerkers uiteraard op één blijft staan.

Bij SKDH zet iedereen een extra beentje bij op dit moment. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen. Ook van buiten de regio komen nu mensen bij ons werken via ons beleid ‘huisje-boompje-baan’ en  ontdekken hoe mooi de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast hebben we ook al een aantal jaar een incompany opleidingstraject met het ROC Kop van Noord-Holland. Alle beetjes helpen!”

Overige berichten: