SKDH op Noorderfestival

jun 28, 2018 | Nieuws SKDH

Waar vroeger de melkflessen rammelden en de geur van vers gebakken brood te ruiken was, is er straks alleen maar plaats voor coole proefjes, vlogs, games, natuur, workshops koken & gezond eten en nog véél meer waar kinderen vanaf 8 jaar na school hun tijd mee door kunnen brengen. De metamorfose van de eerste van drie voormalige SRV-wagens die we onder meer gaan inzetten om kinderen van 8 jaar en ouder te stimuleren in hun ontwikkeling, is bijna afgerond.

Kom ontdekken

Een aantal BSO-chauffeurs en vrijwilligers heeft het nodige voorbereidende kluswerk verricht. Dankzij hun geweldige inzet en die van Zeeman Reclamegroep, rijdt de voormalige SRV-wagen vrijdagmiddag in nieuwe outfit naar het terrein van ’s Heeren Loo in Julianadorp. Daar kunnen de festivalbezoekers de mobiele themawagen zaterdag van 11:00 – 17:00 uur in het echt zien. Er zijn onder meer technisch Lego en voetbalrobotjes om uit te proberen, houten spelmateriaal om ruimtelijk inzicht te oefenen en magische bellenblaasmix waarmee je hele grote bellen kunt maken. Onder begeleiding van Lab Masters Jauke en Tanja maakt de vier-kinderen-sterk Vlog Crew filmpjes van het festival die we begin volgende week online zetten.

Creatief en informatief

Pedagogisch medewerker Caroline verzorgt een creatieve activiteit voor jonge kinderen. Ze kunnen vliegers versieren en een fantasieplantje maken met o.a. klei en crêpe-papier dat natuurlijk meegaat naar huis. Medewerkers Planning & Plaatsing Jessica en Loekie zijn er voor vragen die u heeft over bijvoorbeeld vakantie-opvang of verlengde opvang. De medewerkers verwelkomen u graag a.s. zaterdag tussen 11:00 uur en 17:00 uur op het kinderactiviteitenveld van het Noorderfestival. De festivalorganisatie richt het kinderveld onder meer in met twee springkussens, een stormbaan en een voetbalboarding voor de nodige beweging. Er is dus genoeg te doen en te ontdekken!

Thema’s en strippenkaart

Twee van de drie voormalige SRV-wagens krijgen hetzelfde uiterlijk. Het thema zal wisselen. De thema`s noemen we skills. Er wordt in eerste instantie een programma samengesteld waar kinderen uit kunnen kiezen. Het programma maken we samen met een mogelijke sponsor. Het is de bedoeling dat kinderen door middel van strippenkaarten gebruik kunnen maken van de opvang in de Experience Labs. Ook kinderen die normaal geen opvang nodig hebben, kunnen er op die manier gebruik van maken. Meer over de inhoud en hoe er gebruik kan worden gemaakt van het Experience Lab, daar komen we later op terug.

Overige berichten: