Vertel eens! Inez (11 jaar): “Kleding moet gewoon lekker zitten. Dat is het belangrijkste.”

Blog SKDH

“Kleding moet gewoon lekker zitten. Dat is het belangrijkste.”


De kinderen van nu, zijn de volwassenen in de wereld van morgen. Wat houdt hen bezig? Waar worden ze blij van? En hoe zien ze zichzelf in de toekomst? In de rubriek ‘vertel eens’ laten we hen aan het woord.

Inez Rootjes (11 jaar) heeft al een flinke ‘loopbaan’ achter de rug bij De Keet: “Ik zit al mijn hele leven bij De Keet. Ik heb zelfs nog bij het kinderdagverblijf in Waarland gezeten.” Binnenkort neemt ze afscheid van de BSO. Dan gaat ze op vakantie met haar ouders en twee van haar drie zusjes. “We gaan naar Overijssel en Drenthe. In een huisje. Ik vind kamperen op zich wel leuk maar mijn moeder houdt daar niet zo van.”

Wat vind je het leukst om te doen op BSO de Keet ’t Veld?
“Ik hou het meest van knutselen en tekenen. Vanmiddag heb ik ook een tekening op een T-shirt gemaakt.” Haar tekentalent zit haar mogelijk in de genen. “Mijn oma zegt dat mijn over-over-over-grootvader kunstschilder was. Hij noemde zich Rosius. Dat vond hij deftiger klinken dan Rootjes.”

Wat wil je later worden als je groot bent?
“Ik heb vier dingen. Net als mijn zus zou ik wel lasser willen worden. Je kunt hele grote dingen lassen maar ook gewoon kleine aan de draaibank. Of anders wil ik wel iets met kleine kinderen of met dieren of met kunst.”

Als je een dag een dier zou mogen zijn, welke dier zou dat zijn (en waarom)?
“Ik zou wel een koe willen zijn omdat koeien mensen helpen aan melk. Thuis hebben we koeien. Ze krijgen kalfjes en je hebt heel veel jaren en fases die je kunt doorlopen. We wonen niet op de boerderij maar in een huis bij de boerderij. Vroeger hadden we ook varkens maar die hebben we weggedaan. En we hadden ook een stier in het weiland lopen. Die viel mijn opa een keer aan. Gelukkig sprong hij snel in de voerbak zodat hij kon ontkomen. Toen heeft mijn opa de stier weggedaan.”
Welke muziek zet je vaak op?
Inez luistert meestal naar muziek uit de Top 40 en ze heeft ook Spotify. “’Het is ijskoud’ en ‘ik voel me sexy als ik dans’ vind ik leuk. Vroeger zat ik ook in een schoolband. We zongen bijvoorbeeld dat liedje ‘ik kan niet hebben als het avond is’. De muziek van Miss Montreal vindt Inez ook goed: “Zij stottert ook net als ik, maar niet als ze zingt. Alleen kan ik niet zingen.“

Wat doe je het liefste in de schoolvakanties?
“Spelen, naar slaapfeestjes, shoppen en zwemmen. Als ik ga shoppen dan koop ik kleding die lekker zit. Dat vind ik het belangrijkste. Het hoeft niet per se merkkleding te zijn, maar het mag wel. Meestal koop ik een broek en een shirt, het liefst zonder print erop. En zwart. Eigenlijk een beetje jongenskleding.”

Heb je nog andere dingen die je graag wilt vertellen over jezelf?
“Demi is mijn BFF. Maar ja, soms hebben we ook wel eens ruzie. Dan is het de ene dag helemaal goed en de andere dag helemaal niet. Dan ben ik gewoon geïrriteerd en boos om kleine dingen. Dat heb ik ook met mijn zusjes. Ze moeten vooral niet aan mijn knuffel Kiki komen. Als ik boos ben dan ga ik even iets voor mezelf doen totdat ik weer rustig ben. Ik ga ook veel om met mijn buurjongen Maikel en buurmeisje Kristy. Die zijn lief. In leeftijd zit ik net tussen Maikel en Kristy in. Kristy begrijpt mij gewoon het beste.”