Vertel eens! Maarten (4 jaar) “Ik zou wel een reddingstoren willen zijn.”

Blog SKDH

IJsjes, pannenkoeken, poffertjes… Maarten (4 jaar) vindt het allemaal even lekker!


De kinderen van nu, zijn de volwassenen in de wereld van morgen. Wat houdt hen bezig? Waar worden ze blij van? En hoe zien ze zichzelf in de toekomst? In de rubriek ‘vertel eens’ laten we hen aan het woord. 


Na zijn schooldag op De Snip in Nieuwe Niedorp, speelt Maarten graag met zijn vriendjes en vriendinnetjes op BSO de Keet, de Langereis. Voor het interview, pakt hij een groot kleed en legt dat midden tussen de speeltoestellen. Dat vindt hij de mooiste plek. “Hier kunnen we zitten. Nu is het niet meer nat.”

Wat zijn je hobby’s?
Spelen met vriendjes en vriendinnetjes vindt Maarten het leukst. Op de BSO is Lexie zijn beste vriendin. Ook thuis speelt hij graag. “Met Lego en Playmobil. Ik heb ook een film gezien van Lego, van Ninja’s. En filmpjes van superhelden. Daar zat ook een slechterik in. Dat was een heel gevaarlijk filmpje. En boven heb ik ook allemaal speelgoed. En een keuken. En een trein en auto’s. En buiten heb ik ook een nieuwe schommel. En ik heb een knuffelkonijn, die heet Snoetebol. En ik heb ook nog Blauwe Beer.”

Van welke muziek hou je het meest?
De liedjes uit de Disneyfilms vindt Maarten het allerleukst. “De Leeuwenkoning heb ik wel twee keer gezien. Daar zit Scar in, die is heel gemeen. En de Aristokatten, daar zitten drie kleine poesjes in en een grote poes. Dat vind ik leuk omdat ze schattig zijn. Ik heb thuis ook twee poesjes. Die heten Dizzy en Max. Ze stoeien wel eens met de poes van de buurjongen. Die poes heet Casper.”

Wie zou je wel een dag willen zijn (en waarom)?
“Ik zou wel een reddingstoren willen zijn. Dan kan ik heel krachtig zijn.” Maarten legt uit dat een reddingstoren gewoon een hoog gebouw is. “En dan moet je zo vliegen. Het is ook met schieten en lasers. Dan ga ik boeven verslaan.”

Wat doe je het liefste als je vakantie hebt?
“IJsjes eten! En ik eet ook poffertjes bij de opa’s en oma’s. Daar gaan we met de auto heen. En de ene dag eet ik pannenkoeken. En ook wraps. En pizza. En we hebben thuis ook vlokken.”

Heb je nog andere dingen die je graag wilt vertellen over jezelf?
Ik heb baby-konijntjes. Die zijn heel lief. Ze heten Odette, Ukkie, Hulk, Snuffie, Snoetebol en Spiderman. Die ga ik altijd kusjes geven en aaien. En ik geef ze ook eten. Gras, brokjes en groente.