Wat doet muziek met kinderen?

sep 7, 2017 | Nieuws SKDH

Wat doet muziek met kinderen? Reggae-muziek heeft op het jongetje in dit filmpje in elk geval een rustgevend effect. Is het ’t ritme waar hij rustig van wordt, de structuur van de melodie of de warme klankkleur? In de masterclass muziek van 27 september zal Erik van Deuren onder meer dit soort voorbeelden aanhalen om uit te leggen hoe kinderen muziek ervaren.

Muziekaanbod

SKDH breidt haar aanbod in het najaar uit met muziek, in samenwerking met ‘Hallo Muziek’. We starten op kinderdagverblijven ’t Vonkje en Wiele Wiele Stap en op peuterspeel- en leergroep de Boefjesboet. Op BSO Atlantis en BSO de Poolster wordt muziekles aangeboden waarvan alle kinderen van alle BSO’s gebruik kunnen maken. SKDH zorgt dan voor vervoer. Informatie over aanmelden voor de muzieklessen in de BSO is binnenkort beschikbaar. In de programma-omschrijving leest u wat de kinderen gaan ervaren en leren in de lessen.

Masterclass

Ouders/verzorgers met kinderen op bovengenoemde deelnemende (start)locaties en van kinderen op alle BSO’s, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de masterclass van 27 september. Erik van Deuren – initiator van ‘Hallo Muziek’ – vertelt dan nog meer over de inhoud van de lessen en licht toe wat de pedagogische achtergrond ervan is.

Overige berichten: