Weer naar school!

Blog Pedagogiek

Weer naar school!

De zomervakantie is bijna voorbij! We hopen dat jullie genoten hebben van je vrije weken in Nederland of misschien was je wel op vakantie in het buitenland? Nu de kinderen weer naar de kinderopvang en school gaan, komt de regelmaat in huis terug.

Sommige kinderen hebben het nodig om een paar dagen vóórdat school of de kinderopvang begint al enigszins in het ritme te komen. Weer wat vroeger naar bed, wat eerder opstaan en langzaamaan weer bezig zijn met school.

Een vriendje van school te spelen vragen of wat nieuwe schoolspullen kopen, kan prettig zijn in de voorbereiding op school. Passen de gymkleren bijvoorbeeld nog of heeft uw kind een groeispurt gehad in de vakantie.

Bij kinderen onder de 4 jaar kan het helpend zijn om in de dagen ervoor te praten over de groep, vriendjes en de pedagogisch medewerkers. Misschien kunnen er samen foto’s gekeken worden. Hierdoor ‘overkomt’ het ze minder.

De eerste dagen naar de kinderopvang en school kunnen behoorlijk intensief zijn voor de kinderen. Geef kinderen de ruimte om de (nieuwe) prikkels te verwerken door het rustig aan te doen buiten de school- en opvangdagen.

Voor u als opvoeder hebben we tot slot de suggestie om een planner te gebruiken waar voor iedereen zichtbaar is wanneer hij/zij naar de opvang gaat, gym heeft of andere (sport)clubs bezoekt. Er zijn planners met magneten verkrijgbaar die begrijpelijk zijn voor peuters.

Geef jezelf en de kinderen de tijd om te wennen aan deze nieuwe periode.

Wij wensen iedereen een mooie start van het nieuwe schooljaar toe!

Afdeling Pedagogiek SKDH

Ondertekening Team Pedagogiek