Wethouder Pieter Kos lanceert website en bezoekt locaties virtueel

jun 11, 2021 | Nieuws SKDH

Wethouder Pieter Kos van de gemeente Den Helder heeft de nieuwe website van SKDH officieel gelanceerd.

Voorafgaand aan de lancering gaf een aantal locaties hem een kijkje op locatie via een live verbinding. Als eerste schakelden we met Jauke Bijl, coördinator van het Experience Lab, in het Nature & Discovery Lab dat bij Meerwerf basisschool De Dijk stond. Twee kinderen die ’s ochtends het programma volgden dat onze samenwerkingspartner De Helderse Vallei verzorgt, vertelden daar onder begeleiding van hun leerkracht René Hamstra, vol enthousiasme over.

Vervolgens schakelden we over naar de Bankastraat, waar teamleider Esther Aan de Wiel met BSO-kinderen Stijn en Zoë een rondje door de tuin maakte. “Hoe word je eigenlijk wethouder?”, vroeg Stijn. Pieter Kos lichtte onder meer grappend toe dat je moet worden gekozen dus dat het belangrijk is dat je veel vrienden hebt. “Nou, dat komt wel goed dan. Stijn heeft heel veel vrienden!”, voegde Esther lachend toe.

Daarna was Villa Willemina aan de beurt. Teamleider Nadine Troost lichtte het concept toe en liet de tuin zien met het bijna aangrenzende terras voor de bewoners van de Jaap van Praag. “Terwijl zij er iets eten of een kopje koffie drinken, zien ze de kinderen spelen en dat speelplezier te zien doet ze goed.”, zei Nadine. “Kan iedere ouder bij Villa Willemina terecht?”, vroeg Pieter. Nadine legde uit dat medewerkers van De Zorgcirkel voorrang krijgen: “Het is immers incompany opvang bij De Zorgcirkel.” De ruime openingstijden en flexibele opvang is ook heel gewild bij andere ouders die werken in vroege en late wisseldiensten zoals bij de politie en in het ziekenhuis. Tekenend daarvoor is de wachtlijst; daar staan inmiddels zo’n 60 baby’s op.

Tot slot gingen we over naar BSO De Keet, de Langereis. Assistent teamleider Linda Reijnen hield de twee kinderen in beeld die een rondleiding gaven door de blokhut en de tuin met klim- en klautertoestellen en natuurlijk de moestuin: “Onze grote trots!”, aldus Linda. In de tuin zat juist een groepje kinderen samen wat te eten en te drinken aan de picknicktafel. De tour ging vervolgens naar de achterkant vanwaar ze de boerderij konden laten zien. “En dit is onze moestuin. Dit zijn aardbeien, en dit zijn aardappelen.”, legden ze uit.

Waarom een nieuwe website?

SKDH blijft continu in ontwikkeling. De vraag was of de oude website daar nog op aansluit. Deze is daarom kritisch onder de loep genomen, waarbij ook een aantal ouders ons heeft geholpen. Daar zijn we heel blij mee! Mede dankzij hun waardevolle feedback en suggesties, hopen we alle ouders een overzichtelijker website te bieden met relevante informatie die gemakkelijk(er) vindbaar is.

Overige berichten: