Winnaar Halloweenpompoenactie

nov 1, 2022 | Nieuws SKDH

Tijdens de herfstvakantie is er weer veel georganiseerd bij de BSO’s van SKDH. Er was een Halloweenpompoenactie en verschillende BSO locaties gingen aan de slag met een thema. 

Halloweenpompoenactie

De Halloween pompoenwedstrijd 2022 was een groot succes! Alle BSO-locaties kregen als groepsopdracht een aantal pompoenen om uit te hollen en te versieren. Maar liefst 17 BSO-locaties hebben foto’s, video’s, teksten of een verhaal opgestuurd om mee te doen aan de winactie. Maandagochtend 31 oktober (Halloween) was het zover. De jury bestaande uit 12 medewerkers van het hoofdkantoor, van verschillende afdelingen, gingen alle inzendingen beoordelen.

Wat opviel was dat alle pompoenen zo verschillend waren wat het voor de jury niet makkelijk maakte. Toch vielen er een aantal pompoenen erg op en is het gelukt een nummer 1,2 en 3 te kiezen.

Uitslag Halloween pompoenwedstrijd 2022:

Op nummer 1:
BSO Schoterduijn
Wat vond de jury: Griezelig, maar ook feestelijk! Om bang van te worden! Verrassend en gemaakt met veel materialen!
Prijs: Een cadeaubon van bol.com te besteden aan iets leuks naar keuze voor de groep.

Op nummer 2:
BSO Haven48
Wat vond de jury: Heel creatief al die aparte figuurtjes, net even anders dan de anderen, wat origineel met een lamp erin!
Prijs: Het spel Spookslot

Op nummer 3:
BSO Dijkwachters 2
Wat vond de jury: Knap gemaakt door deze jonge groep kinderen, heel creatief!
Prijs: Het spel Spookslot

 Schoter duijn pompoenen

Spannende activiteiten

In de herfstvakantie zijn veel activiteiten georganiseerd. De kinderen van de BSO’s gingen op pad of gingen aan de slag met het thema Halloween. Hieronder geven we een paar voorbeelden van activiteiten die gedaan zijn.

De kinderen hebben buiten gekookt bij onder ander BSO ’t Tuselant en BSO de Vliegende Vissen. Ze hebben griezelige soep gemaakt. Meerdere kinderen hebben geholpen met het snijden van de ingrediënten voor in de soep en het maken van de gehaktballetjes. De 8+ kinderen mochten samen met meester Jauke buiten de soep op een houtvuurtje klaarmaken in een grote ketel.

BSO de Poolster gingen met de kinderen naar het Reddingmuseum om de nieuwe VR-attractie uit te proberen. Ze waren ze meteen nieuwsgierig en wilden dit gaan beleven! In deze VR Experience ben je bemanningslid van de nieuwe havenreddingboot. Je ervaart een reddingsactie en spanning als je een drenkeling moet redden. Het was heel leuk én een beetje spannend.

Kinderen van BSO de Thijsse zijn naar een evenement van het Marinemuseum geweest. De kinderen hebben geklommen, een missie via een VR-bril meegemaakt en de hijskraan mogen besturen. Ze vonden het geweldig! Als afsluiter hebben ze op de BSO een pizza gemaakt!

Griezelsoep BSO t Tuselant_ Griezelsoep BSO t Tuselant Griezelsoep BSO t Tuselant_2022

De kinderen van BSO de Zeepaardjes 3 houden wel van een feestje. In één middag werd er compleet plan gemaakt. De kinderen waren druk aan het knutselen, er werden boodschappen lijstjes gemaakt, versieringen opgehangen en opdrachten gegeven aan de pedagogisch medewerkers. Ruim een week later was het Halloween feest. Bij binnenkomst ging een groepje aan de slag met het maken van griezelige lekkernijen zoals; afgehakte vingers, spookeieren, slijmerige oogballen, Oreo vleermuizen, weerwolven van ontbijtkoek, krakerig popcorn en nog veel meer engs. Een beetje nep bloed hier en daar, vuilniszakken voor de ramen, spannende sfeerlichten en muziek. Het feest kon beginnen. Ook werd er een Halloween bingo gespeeld. Daarna genoten we met zijn allen van het griezelige buffet en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het een mooi feestje. We zijn trots op de kinderen die dit zo goed georganiseerd hebben.

Halloween Lekkernijen BSO de Zeepaardjes Kinderen duim omhoog BSO de Zeepaardjes Halloween bingo bij BSO de Zeepaardjes Halloween BSO de Zeepaardjes

Ook bij BSO de Keet- de Appelgaard werd er een Halloween feest georganiseerd. Voor het feest hadden de kinderen zelf de decoraties gemaakt. Alle hapjes waren ‘spooky’. Pannenkoekjes in de vorm van BOO, spinnenwebben en spinnen. Ook waren er snoep spinnen, oreo “modder” met zure wormen, oogballen van chocola, Dracula tanden, mummie knakworstjes en popcorn. De muziek werd aangezet en de kinderen hebben gedanst.

Halloween bij BSO de Appelgaard Groepsfoto Halloween bij BSO de Appelgaard

Overige berichten: