Het is griezelig gezellig bij de buitenschoolse opvang (BSO)

okt 17, 2022 | Nieuws SKDH

Tijdens de herfstvakantie worden er weer veel activiteiten bij ons buitenschoolse opvang (BSO) georganiseerd.

Zo gaan verschillende locaties in de vakantie aan de slag met hun pompoenen. Vorige week hebben we bij een pompoenboerderij 50 grote pompoenen opgehaald en deze naar een aantal BSO locaties gebracht. De kinderen gaan de pompoenen uithollen en snijden. Elke groep zal een foto van de gemaakte pompoen insturen bij een jury en zij kiezen de allermooiste pompoen uit. De locatie die de mooiste pompoen maakt wint een leuke prijs! Houd onze Facebook pagina in de gaten voor de inzendingen en de foto van de winnende pompoen.

Aan de slag met een thema

Sommige BSO’s hebben een thema waar zij mee werken tijdens de herfstvakantie. BSO de Schatkist werkt met het thema ‘Game on’. Er worden activiteiten georganiseerd die te maken hebben met games. De kinderen gaan bijvoorbeeld een ‘Krimpy Dinky Minecraft’ sleutelhanger maken. Verder gaan we tijdens de vakantie spelen met de Picoo’s en maken we een ‘creeper smoothie’. Picoo? Kijk onder aan de pagina voor het filmpje met uitleg bij BSO de Thijsse.

Bij BSO de Poolster hebben ze het thema ‘Halloween’ en hier werken gaan ze een paar weken mee werken.

Met het thema ‘Aju Paraplu!’ gaat BSO de Zeepaardjes aan de slag. De activiteiten hebben te maken met de weersverandering en de herfst.

Op BSO Koraaleiland is het ‘Griezelig gezellig’. De kinderen mogen verkleed komen, gaan griezelige versieringen maken, er wordt een ‘Halloween Bingo’ gehouden en er zal griezelige soep in de tuin gekookt worden.

Verder worden er op een aantal locaties nog andere activiteiten georganiseerd, zo gaan we buiten koken op BSO de Tovertuin, BSO ‘t Tuselant en BSO Koraaleiland. Op BSO de Schatkist, BSO de Zeepaardjes en BSO de Dijkwachters gaan we aan de slag met de Picoo’s, VR brillen en de activiteit ‘Rocket League’.

De kinderen van de BSO’s kunnen in de vakantie dus weer veel activiteiten doen!

Wil je meer weten over onze BSO’s? Lees hier meer over onze buitenschoolse opvang.

Overige berichten: