FlexKids Ouderapp / Ouderportaal

In het FlexKids ouderportaal worden alle ontwikkelingen van uw kind bijgehouden. U logt in op het ouderportaal via uw computer of telefoon. Er is ook een handige ouderapp die toegang geeft tot het ouderportaal. 

Alles bij de hand met de Ouderapp


contract, mutatieformulieren en algemene voorwaarden

facturen en jaaropgaaf

overzicht sluitingsdag

kind afwezig melden

ruiltegoed

fototoestemming en foto’s

 

Info in FlexKids ouderportaal en ouderapp

De maandelijkse facturen worden gepubliceerd in het ouderportaal / de FlexKids ouderapp, evenals de jaaropgaaf die u nodig heeft voor de belastingdienst (indien van toepassing).

In het ouderportaal worden ook de volledig ondertekende plaatsings- en/of mutatieformulieren geplaatst. Ook worden er diverse documenten gepubliceerd die u het hele jaar kunt raadplegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overzicht van de sluitingsdag en de Algemene Voorwaarden.

De locatie plaatst regelmatig foto’s van uw kind(eren), mits u hiervoor toestemming heeft gegeven.

De ouderapp

Het ouderportaal is ook toegankelijk via een handige App. De App vindt u in de Appstore of Playstore door te zoeken op Flexkids.  U kunt de ouderapp gebruiken door eenmalig de pincode 4959 in te toetsen en daarna in te loggen met uw eigen inloggegevens. Om in te kunnen loggen, meldt u zich aan op de manier zoals hieronder beschreven. Via de ouderapp kunt u bijvoorbeeld uw kind afwezig melden voor de desbetreffende dag.

Aanmelden voor het ouderportaal (de ouderapp)   

U kunt zich aanmelden via onze website, rechtsboven op de pagina klikt u op ‘Inloggen ouderportaal’, en vervolgens op ‘een gebruikersaccount aanmaken’. U kunt ook kiezen om in te loggen via deze link: https://kinderopvangdenhelder.flexkids.nl/user/firsttime

Hier kunt u het, bij ons bekende, e-mailadres invullen. Indien deze niet bij ons bekend is, verzoeken wij u vriendelijk deze zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Vervolgens ontvangt u een e-mail met een link waarmee u het account aanmaakt.

Lukt dit niet, neem dan contact op met de receptie van het bureau bestuur en ondersteuning (BBO) op telefoonnummer (0223) 614 202. Wij kunnen u dan verder helpen.

Toestemming geven voor foto’s

Alleen als u via het ouderportaal toestemming heeft gegeven voor het maken van foto’s, kunnen er foto’s worden geplaatst. Hiervoor gaat u naar de button “Gegevens” en het tabje met de naam van u kind. U kiest voor “ja” bij “mag op foto”. Als u meerdere kinderen heeft die naar de opvang gaan, doet u daarbij dezelfde handeling.

Krijgt u de melding dat er een burgerservicenummer mist, mail deze dan even door naar info@skdh.nl. Wij voeren deze in en laten u weten wanneer dit gereed is, zodat u verder kunt gaan.

Wat voor foto’s plaatst de locatie?

Vanzelfsprekend plaatsen wij alleen foto’s van kinderen die op de foto mogen, volgens de regels van ons foto-videoprotocol. Wij plaatsen spontane foto’s van een eetmoment, een feestje of een activiteit. Op de meeste foto’s die u in uw ouderportaal ziet, staat uw kind. Het kan gebeuren dat wij een foto maken van een activiteit waar uw kind niet opstaat. Wij plaatsen deze foto dan om u een beeld te geven van de activiteit waar u kind aan mee heeft gedaan.

De geplaatste foto’s kunt u downloaden onder de button “Foto’s”. Voor het controleren en wijzigen van uw gegevens gebruikt u de button “Gegevens”.  Onder de button “Documenten” staan uw facturen en jaaroverzichten. Aan de rechterkant ziet u berichten die geplaatst zijn door de regiomanager.

Beveiliging en privacy

Als u toestemming geeft voor het maken van foto’s, dan komt u kind op groepsfoto’s te staan die ook naar andere ouders van de groep of vestiging worden gestuurd. U wordt verzocht groepsfoto’s niet te verspreiden of anderszins openbaar te maken. Als u het onwenselijk vindt dat foto’s van uw kind worden gemaakt en/of gedeeld, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken.

Alle foto’s die worden gemaakt en geplaatst in het ouderportaal worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Wij raden u aan bij het gebruik van het ouderportaal voorzorgsmaatregelen te nemen ter bescherming van de privacy uw kind, zoals het regelmatig wijzigen van het wachtwoord en het gebruik van een beveiligde browser.