BSO-kinderen leren programmeren met Lego

nov 8, 2018 | Nieuws SKDH

In het arrangementenaanbod voor de kinderen van de BSO, staat dit kwartaal iets speciaals voor kinderen vanaf 8 jaar. Kennen jullie het Experience Lab al?

In dit mobiele Lab kunnen de kinderen werken aan eigentijdse vaardigheden. Ze ontdekken talenten op een leuke en gezellige manier. Het Lab zal steeds wisselende thema’s bieden zoals; bouw je eigen game, vloggen/nieuwe media, robots & programmeren en kunst & muziek. Gisteren is een aantal kinderen van diverse BSO-locaties gestart met het in gebruik nemen van het Experience Lab. Het eerste arrangement staat in het teken van het bouwen van Lego-robots en het daarna, met behulp van een tablet, programmeren van de robots. De kinderen komen er al snel achter dat als je het standaardprogramma verandert, je de robots andere dingen kunt laten doen of sneller kan laten werken. Bouwen, puzzelen, overleggen, spanning, samenwerken….. prachtig voor kinderen vanaf 8 jaar!

Als afsluiting hebben 2 zelfgebouwde racewagens het tegen elkaar opgenomen in een wedstrijd. De komende weken gaan we verder met programmeren en eigen projecten verzinnen.

Het Experience Lab van SKDH is een vernieuwende manier om plezier te hebben bij het ontwikkelen van de zogeheten ’21st century skills’. In het mobiele lab kunnen kinderen werken aan eigentijdse vaardigheden, om talenten op een leuke en gezellig manier te ontdekken. Het Lab biedt steeds wisselende thema’s zoals; bouw je eigen game, vloggen/nieuwe media, robots & programmeren, kunst & muziek en activiteiten rondom maatschappelijke en sociale vaardigheden.

De activiteiten voor dit kwartaal zijn volgeboekt, maar we komen terug! Hou ons BSO-arrangement in de gaten, in het 1e kwartaal 2019 staat het Experience Lab weer op het programma!

Met dank aan Fokke voor het mooie filmpje!

 

 

Overige berichten: