Buitenschoolse opvang op stap

aug 15, 2017 | Nieuws SKDH

Zomervakantie en dus stil op de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang? Zeker niet! Ook in de vakantieweken gaan de opvang en activiteiten op onze kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang gewoon door. Kijk maar eens op onze Facebookpagina waar bijna dagelijks verslag wordt gedaan van de activiteiten.

Zo doen veel kinderen van de buitenschoolse opvang bijvoorbeeld doen mee aan de zomerarrangementen. Een groep van 26 kinderen en pedagogisch medewerkers ging eerder deze maand naar de boerenlanddag in Oude Niedorp, bij melkveehouderij “In de oude melkput”.

De boerin vertelde van alles over de kalfjes. De kinderen konden even aan de melk ruiken die de pasgeboren kalfjes krijgen en natuurlijk de kalfjes aaien. De grotere koeien konden ze een snoepje geven wat best grote brokken waren. Maar het smaakte de koeien opperbest.
De kinderen leerden dat koeien geen boventanden hebben en alles aanpakken met hun lange ruwe tong. Ook namen ze een kijkje bij een melkrobot waar de koeien zelf heenliepen om gemolken te worden.

Er werd gespeeld op de hooizolder, er was een trampoline en een klimtoestel waar de kinderen vanaf sprongen en in zacht hooi landden. Op een grasveld speelden ze oud Hollandse spelletjes en op een klein strandje werd gespeeld met emmertjes en schepjes. Uiteindelijk waren er ook een paar waaghalzen die over de sloot heen durfden via het touw of de mat. Dat vraagt natuurlijk om nattigheid…
Het was al met al een heerlijke dag! En de regen… die begon pas toen kinderen en medewerkers weer in de auto stapten.

Overige berichten: