PM niveau 4 i.o. presenteren themaweek

nov 21, 2018 | Nieuws SKDH

Een groep pedagogisch medewerkers van SKDH is afgelopen september gestart met de tweejarige opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4′. In samenwerking met ROC Kop van Noord-Holland kunnen ze de opleiding in verhoogd tempo volgen, namelijk in één jaar.

Een van de eerste onderdelen van de opleiding was het in groepen uitwerken van een themaweek. Vorige week woensdag presenteerden de groepen het resultaat en lichtten toe hoe zij samen aan het project hebben gewerkt.

Verschillende thema’s kwamen aan bod. Het thema ‘zintuigen’, met materialen die je op een babygroep kunt inzetten. Muziekinstrumenten ontdekken en maken. Babymassage, manipuleren met water en zand, het onderzoeken van een mandje met diverse ringen erin, verven met water en een blotevoetenpad.

Binnen het thema ‘Taal van licht’, was het mogelijk om ervaringen op doen met behulp van een projector.

Het thema ‘Bij de politie’ had onder andere een politie memory parcours.

Bij het thema ‘De wereld om ons heen’, was er een uitstapje naar Italië door een denkbeeldige pizza te vormen tijdens een massage op de rug.

In het ‘Experience Lab’, voor 8+ kinderen, was het thema ‘Van afval tot recyclen’. Binnen in de bus was van alles te doen zoals vuilniszak uitpluizen, een sorteeractiviteit, apparaten uit elkaar halen en daarvan nieuwe uitvindingen creëren en een recycle-wagen bouwen van technisch Lego.

Overige berichten: