SKDH op avontuur met Experience Lab

jun 19, 2018 | Nieuws SKDH

SKDH wil kinderen en jongeren van 0-18 jaar in de Kop van Noord-Holland uitdagende activiteiten bieden om hen te ondersteunen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Met opvallende tot Experience Labs omgebouwde voormalige SRV-wagens wil SKDH dit op een vernieuwende, aansprekende manier doen. Kinderen, jongeren en ouders/verzorgers kunnen hiermee voor het eerst kennismaken op zaterdag 30 juni, tijdens het Noorderfestival in Julianadorp. Het Experience Lab wordt niet alleen voor de kinderen en jongeren een belevenis; SKDH is de eerste kinderopvangorganisatie in Nederland die deze uitdaging aandurft.

Vaardigheden anno nu en straks

Het doel van het mobiele lab is om 9 tot 18-jarigen op een vernieuwende manier te stimuleren in het ontwikkelen van eigentijdse vaardigheden, het ontdekken van talenten en daar verder mee aan de slag te gaan; de zogenoemde ’21st century skills’. Vaardigheden die je nodig hebt om nu en in de toekomst succesvol te zijn. Met steeds wisselende thema’s zoals gezonde voeding en koken, bouw je eigen game, vloggen/nieuwe media, robots & programmeren – onderwerpen die onder meer door pedagogisch medewerkers zijn aangedragen – wil SKDH aansluiten bij wat er leeft bij de huidige jonge generatie. SKDH nodigt kinderen, tieners en andere bezoekers van het Noorderfestival ook uit om ideeën in te brengen op de 30e.

Klaar voor de toekomst

SKDH zoekt voor de invulling van het concept de samenwerking met overheid-, onderwijs-, zorg- en maatschappelijke instanties en het bedrijfsleven in de Noordkop. Deelnemende partijen kunnen een bus ook inzetten voor promotiedoeleinden of bijvoorbeeld voor werving van personeel. Samen met de deelnemers wil SKDH zich hard maken voor jeugd die klaar is voor de toekomst en bouwen aan een sterke regio.

Overige berichten: