Wethouder Pieter Kos plant fruitboompjes bij kinderdagverblijf Bruintje Beer

mrt 14, 2022 | Nieuws SKDH

Wethouder Pieter Kos (Stadspartij Den Helder) is maandag 14 maart aanwezig om de vernieuwde buitenruimte van kinderdagverblijf Bruintje Beer aan de Lijsterstraat 3 officieel te openen.

Met het planten van een aantal fruitboompjes helpt Pieter de kinderen de laatste hand te leggen aan de vernieuwde buitenruimte bij SKDH.

Pieter Kos: “In vrijheid kunnen spelen en ontwikkelen is voor kinderen enorm belangrijk! Als je dit in de prachtige aangelegde tuin kunt doen met de professionele medewerkers van SKDH is dat enorm fijn. Kinderen zijn onze toekomstbouwers”, aldus Pieter Kos.

SKDH heeft de afgelopen jaren ingezet op het aanpakken van de buitenruimte. Bij kinderdagverblijf Bruintje Beer is het deel van de tuin voor de baby’s verruimd en verrijkt met diverse materialen. De buitenbedden hebben een mooiere plek gekregen. Voor de dreumesen en peuters zijn er meer hoekjes en plekjes waar volop rollenspellen worden gespeeld. Rondrijden op fietsjes en roetsjen van de glijbaan kan ook nog steeds. Maar door de herinrichting van de buitenruimte spelen de kinderen gerichter en is er meer ruimte voor hun eigen fantasie.

 

Overige berichten: